Ινστιτούτο Ifo: Βελτιωμένη η γερμανική οικονομία

Όπως όλα δείχνουν στο τέλος φτάνει η υποχώρηση της γερμανικής οικονομίας, με τις γερμανικές επιχειρηματικές προσδοκίες να παρουσιάζουν βελτίωση το Νοέμβριο.

 

Στο υψηλό τετραμήνου ανήλθε ο δείκτης των εκτιμήσεων των στελεχών των επιχειρήσεων τη Δευτέρα, όπως δήλωσε το Ινστιτούτο Ifo, παρόλο που η ένδειξη ήταν χαμηλότερη από τη μέση εκτίμηση των οικονομολόγων.

 

Το ινστιτούτο εκτιμά πως η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% αυτό το τρίμηνο, βελτιωμένο σε σχέση με το ρυθμό 0,1% του προηγούμενου τριμήνου.

 

Η έκθεση με τα αντικρουόμενα συμπεράσματα δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές – το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς μετά τη δημοσίευση των στοιχείων, στα $ 1.1016.

 

Τα στοιχεία υποστηρίζουν την αυξανόμενη – αλλά ακόμα πολύ συγκρατημένη – αισιοδοξία για τη γερμανική οικονομία, η οποία κατάφερε να αποφύγει την ύφεση φέτος. Η βιομηχανία εξακολουθεί να συρρικνώνεται αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι τα χειρότερα της βίαιας πτώσης της έχουν περάσει.

 

 

Ο Ifo είπε ότι το δείκτης των τρεχουσών συνθηκών βελτιώθηκε επίσης ελαφρώς, όπως και ο γενικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος. Ο τελευταίος ανήλθε σε 95, υψηλό τεσσάρων μηνών. Το ίδρυμα δήλωσε επίσης ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης αναμένουν πολύ καλά τα Χριστούγεννα.

 

Ωστόσο, η συνολική οικονομική ανάπτυξη θα παραμείνει αργή για κάποιο χρονικό διάστημα και προβλέπεται να είναι μόλις 0,7% το 2020. Αυτό είναι ελάχιστα πάνω από το ρυθμό 0,5% που προβλέπεται για το τρέχον έτος, το οποίο θα ήταν το ασθενέστερο από το 2013. Υπάρχουν επίσης πολλά σύννεφα στον ορίζοντας, από τον εμπορικό πόλεμο μέχρι τον Brexit.


protoselida

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.