Deal News Online

undefined

ΕΡΤ: «RadioEvents» για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχή

Με ειδικές ραδιοφωνικές εκπομπές ("RadioEvents") συμμετέχει η ΕΡΤ στο καινοτόμο ετήσιο πρόγραμμα δράσης "RadioAgora" – «Ελλάδα 2030: Ο ρόλος, οι κοινωνικές-οικονομικές προεκτάσεις και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής».

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του χρηματοδοτικού Προγράμματος για την Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Πολιτική. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη μέτρων ενημέρωσης σχετικά με την πολιτική συνοχής της ΕΕ» ("Supporting information measures on EU cohesion policy").

 

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθηθεί η κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει η πολιτική συνοχής στην υποστήριξη όλων των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ενισχυθεί η ενημέρωση σχετικά με τα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα και την επίδρασή τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, να ενθαρρυνθεί ο ανοικτός διάλογος και η πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την πολιτική συνοχής και να δοθεί ώθηση στη συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην πολιτική συνοχής και τον καθορισμό προτεραιοτήτων για το μέλλον.

 

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, η ΕΡΤ διοργανώνει τέσσερις ειδικές δημοσιογραφικές ραδιοφωνικές εκπομπές (RadioEvents) που θα καλύπτουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

 

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου


• Διαρροή ταλέντων και εσωτερική μετανάστευση: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Συνοχής (10:30-13:30).

 

• Η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής (14:00- 17:00).

 

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου


• Απασχόληση και οικονομικές προοπτικές σε κάθε χώρα: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής (10:30-13:30).

 

• Ευρωπαϊκές περιφέρειες: πώς θα ενισχυθεί η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή: ο ρόλος, οι προκλήσεις και τα αποτελέσματα για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Συνοχής (14:00- 17:00).

 

Σε κάθε εκπομπή θα γίνεται εισαγωγή από τον δημοσιογράφο-συντονιστή της θεματικής, ενώ στη συνέχεια τρεις εκπρόσωποι προγραμμάτων που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Περιφερειακής Συνοχής θα μιλούν για τις Καλές Πρακτικές (RadioExperience) και τα αποτελέσματά τους στην τοπική κοινωνία. Αμέσως μετά θα ακολουθεί συζήτηση (RadioDebate) μεταξύ τριών ειδικών εμπειρογνωμόνων για το παρόν και το μέλλον της πολιτικής συνοχής, της στρατηγικής απορρόφησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και της αναγκαιότητας ενημέρωσης των πολιτών για αυτά τα προγράμματα. Η εκπομπή θα ολοκληρώνεται με ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες (CitizensAgora), οι οποίο θα συνομιλούν με τους ειδικούς για αυτές τις θεματικές σε μία πρώτη απόπειρα δημόσιου προβληματισμού και ενημέρωσης.

 

Οι ειδικές ραδιοφωνικές εκπομπές θα φιλοξενηθούν στην Αίθουσα ΕΡΜΗΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος. Θα υπάρξει μετάφραση για τους ομιλητές και διερμηνεία στην Αγγλική γλώσσα. Το διήμερο θα μεταδοθεί σε livestreaming και θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ.

 

Τη διοργάνωση της διημερίδας έχει αναλάβει το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και συγκεκριμένα η Ειρήνη Γιανναρά (συντονίστρια του προγράμματος), η Ιωάννα Νιαώτη (δημοσιογράφος – συντονίστρια) και η Κωνσταντίνα Γιαννούτσου (διαχειρίστρια Οικονομικών). Διεύθυνση παραγωγής: Νεκταρία Δρακουλάκη. Σκηνοθεσία: Ευγενία Γιαννακοπούλου.

 

Πέραν της ΕΡΤ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν το ιταλικό κοινοτικό ραδιόφωνο Radio Popolare και ο ισπανικός Δημοτικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας της Ανδαλουσίας EMARTv. Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει αναλάβει το CEPS – Center for European Policy Studies στις Βρυξέλλες.


protoselida

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.