Deal News Online

Στουρνάρας: 2,4% o ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης του χρόνου

Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα εμφανίσει άνοδο τον επόμενο χρόνο σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα,  ο οποίος επεσήμανε την δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας και το βάρος που «κουβαλάμε» με τα κόκκινα δάνεια.

 

Αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα μας προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας, για την «Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2019», στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στον Πειραιά.

 

Θα αυξηθεί o ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης

 

Όπως σημείωσε : «Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη έχει πέσει μία εκατοστιαία μονάδα και αυτό επηρεάζει τις εξαγωγές μας, βαίνει αυξανόμενος» ενώ πρόσθεσε ότι «οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδας είναι για 1,9% φέτος, όσο περίπου και πέρυσι, αλλά και για 2,4% του χρόνου».

 

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κάποιος ότι είμαστε σχεδόν η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη, που ο αριθμός οικονομικής ανάπτυξης αυξάνει αντί να μειώνεται: τα εσωτερικά στοιχεία της οικονομίας και κυρίως οι ιδιωτικές επενδύσεις δείχνουν ότι ανακάμπτουν και αναμένουμε ρυθμό διπλάσιο από το 2018 και το 2019 το 2020» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας. Και η ιδιωτική ωστόσο κατανάλωση, σιγά-σιγά αρχίζει και αυτή και βελτιώνεται, καθώς «αυτό που καθοδηγεί την εσωτερική οικονομία είναι οι καλύτερες προσδοκίες».

 

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό, είπε ότι αυτός υιοθετήθηκε από την ΕΕ και δεν δημιουργεί δημοσιονομικό κενό για το 2019 και το 2020.

 

Τα κόκκινα δάνεια μια μεγάλη δυσμενής κληρονομιά του παρελθόντος

 

Για τα αποτελέσματα των τραπεζών του εννεαμήνου, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δείχνουν σημαντική βελτίωση όσον αφορά το ρυθμό μεταβολής των κόκκινων δανείων, και το 2020 «προσδοκούμε μια σημαντική μείωση στα κόκκινα δάνεια» - ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, και τα κόκκινα δάνεια θα είναι μια μεγάλη δυσμενής κληρονομιά του παρελθόντος. Δήλωσε επίσης, ότι η κυβέρνηση, για το θέμα των κόκκινων δανείων ανέσυρε το ιταλικό σχέδιο και αφού έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα γίνει νόμος και θα περάσει από τη Βουλή τον Δεκέμβριο.

 

Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο της ύφεσης

 

Μεταξύ 2018 και 2019 υπήρξε μια πολύ σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη (περίπου μία εκατοστιαία μονάδα που για την Ευρώπη είναι μεγάλη) ωστόσο τα τελευταία στοιχεία δίνουν μία κάποια βελτίωση σε σχέση μ' αυτά της προηγούμενης περιόδου, είπε ο κ. Στουρνάρας.

 

Τόνισε επίσης, ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο της ύφεσης, καθώς η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ συνεχίζει και δημιουργεί προβλήματα, επιβραδύνοντας την παγκόσμια οικονομία.

 

Ισχυρή η ελληνική ναυτιλία

 

Για την ελληνική ναυτιλία, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είπε πως «σε μία περίοδο που η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου έχει μειωθεί σημαντικά, η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία σύμφωνα με τους ορισμούς της Eurostat, παραμένει και ισχυρή και επεκτείνεται».

 

«Ο ελληνικός εμπορικός στόλος επεκτείνεται με ρυθμό που έφθασε το 2,5% το 2018 και ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3.000 πλοίων στα τέλη του 2018» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι «η δυναμικότητα της ελληνικής ναυτιλίας υπερβαίνει για πρώτη φορά φέτος το όριο των 200 εκατομμυρίων τόνων». Σημαντικό είπε ότι είναι επίσης, να τονιστεί η νεαρή ηλικία του στόλου, όπου πάνω από το ήμισυ αφορά σε πλοία κάτω των 10 ετών.

 

20% αύξηση από το 2014

 

Η αυξανόμενη συμβολή της ναυτιλίας φαίνεται και από τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, συνέχισε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε πως «παρά την, όπως αποδείχθηκε, προσωρινή αναστάτωση από την επιβολή των capital controls, που παρενέβαλε εμπόδια στις συναλλαγές, τα έσοδα από την ναυτιλία αυξήθηκαν κατά 20% από το 2014 μέχρι σήμερα».

 

Τραπεζική χρηματοδότηση στη ναυτιλία

 

«Ο δυναμισμός αυτός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού και διεθνούς τραπεζικού συστήματος προς την ελληνική ναυτιλία, που επιτρέπει τη χρηματοδότηση της επέκτασης και ανανέωσης του στόλου. Σε μια περίοδο, κατά την οποία ο τραπεζικός τομέας ακολουθεί μια πολιτική απομόχλευσης, η ελληνική ναυτιλία διατηρεί προνομιούχο πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση και δεν χρειάστηκε να επιδιώξει εναλλακτικές, αλλά ακριβότερες μορφές χρηματοδότησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι και διεθνείς τράπεζες που, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, αποχώρησαν από την Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης, επέλεξαν να διατηρήσουν το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων», σημείωσε.

 

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, ακόμη και σήμερα, μετά τις αποχωρήσεις, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στηρίζει την ελληνική ναυτιλία, συμμετέχοντας κατά το ένα έκτο περίπου στη συνολική χρηματοδότησή της.


World Business

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο για περιστολή των αγορών ομολόγων

Clarida (Fed): Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο…

Η αμερικανική οικονομία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να εμφανίζει «ουσιαστική περαιτέρω πρόοδο» ώστε...

Media

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Οι ΑΒΒΑ στην κορυφή του Eurovision Top 50

Το τραγούδι του Σουηδικού ποπ γκρουπ ABBA στον διαγωνισμό του 1974, το «Waterloo», αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι του Top 50 του διαγωνισμού...

Secret Money

Tα εμβόλια, τα SOS  και το ΣτE

Tα εμβόλια, τα SOS και το ΣτE…

Kανείς δεν αμφιβάλλει ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την θωράκιση...

Τεχνολογία

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

ΕΕΤΤ για Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Συνδεσιμότητα

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας...

Περιβάλλον

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Κατάθεση πρότασης «White Dragon» για παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα στην πορεία απολιγνιτοποίησης της χώρας αποτελεί η κατάθεση την Τετάρτη 5 Μαΐου της...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.