Αχτσιόγλου: H κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τη ΔΕΗ

Για έλλειψη σχεδίου, όσον αφορά στη ΔΕΗ και την απολιγνιτοποίηση κατηγορεί την κυβέρνηση η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ.

 

«Η ΝΔ μετατρέπει ένα φυσικό μονοπώλιο σε ιδιωτικό μονοπώλιο. Εκχωρεί σε ιδιώτες τον φυσικό πλούτο της χώρας, με όρους που ζημιώνουν τους πολίτες-καταναλωτές,τους εργαζόμενους και το δημόσιο», τόνισε η κα Αχτσιόγλου.

 

«Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τη ΔΕΗ, ούτε για την απολιγνιτοποίηση», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ «αυξάνει τις τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές», ενώ στο φυσικό αέριο «εκποιεί τα δίκτυα και το ίδιο το αγαθό».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου «παρέλαβε τη ΔΕΗ με 5,5 δισ. ευρώ δανεισμό και τον μείωσε κατά 1,5 δισ. ευρώ, ενώ μείωσε και τα τιμολόγια του ρεύματος κατά 12% για το ευρύ κοινό».

 

Αναφερόμενη στην κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη ΔΕΗ τόνισε ότι πρόκειται για μία «βίαιη και αυταρχική παρέμβαση του κράτους», καθώς «το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όσοι προσληφθούν από τώρα και στο εξής δεν θα καταλαμβάνονται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει στη ΔΕΗ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν χειρότερους μισθούς και όρους εργασίας».

 

Σημείωσε, επίσης, ότι «κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί να παρεμβαίνει το κράτος σε μία επιχείρηση, να λέει ότι δεν θα εφαρμόζεται η συλλογική σύμβαση και να δημιουργεί δύο ταχυτήτων εργαζόμενους, με έναν εντελώς άδικο, τυχαίο και αυθαίρετο τρόπο, με διάκριση του πότε προσλήφθηκαν. Αυτό κάνει ο κ. Χατζηδάκης».

 

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε, ακόμη, ότι ο κ. Χατζηδάκης ψεύδεται λέγοντας πως καταργεί τη μονιμότητα, «το σημερινό νομοσχέδιο δεν σχετίζεται με τη μονιμότητα. Η μονιμότητα έχει καταργηθεί από το 2012 και στη ΔΕΗ και σε πολλούς άλλους οργανισμούς».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.