Πλακιωτάκης: Υπό εξέταση νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για ναυτιλία

Στην ομιλία του στο 16ο Ναυτικό Σαλόνι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε τη στήριξη πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στη ναυτιλία ενώ ανακοίνωσε ότι βρίσκονται υπό εξέταση νομοθετικές ρυθμίσεις για τον κλάδο αλλά και το ζήτημα των τεκμηρίων. Όπως τόνισε είναι στρατηγική επιλογή πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση.

 

Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

 

Στήριξη πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στον κλάδο

 

Ο κ. Πλακιωτάκης στον χαιρετισμό του, εξέφρασε τη στήριξη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας στον κλάδο και ζήτησε τις προτάσεις τους προκειμένου να ενταχθούν σε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που εξετάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με άξονα τον Θαλάσσιο Τουρισμό.

 

«Θέλω με την παρουσία μου, την παρουσία του ΓΓ και του αρχηγού του Λιμενικού σώματος, δυναμικό παρόν και σηματοδοτούμε συμβολικά τη στήριξη και της πολιτικής αλλά και της στρατιωτικής ηγεσίας στον κλάδο σας», ανέφερε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης.

 

Υπό εξέταση μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις

 

Όπως επισήμανε: «Τα αιτήματά σας τα γνωρίζω. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξετάζουμε μία σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα συμπεριλάβουν και τον κλάδο σας αλλά και ευρύτερα τον Θαλάσσιο Τουρισμό, που αποτελούν μία στρατηγική επιλογή πρώτης προτεραιότητας. Είναι ένας κλάδος ο οποίος μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά και σημαντικά στην ανάπτυξη της Εθνικής μας Οικονομίας και έχετε δίκιο να λέτε ότι πλέον, ούριος άνεμος φυσάει στη χώρα μας. Και αυτό δεν είναι τυπικό. Ήδη η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στην πράξη στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Έχετε δίκιο που θέτετε το ζήτημα των τεκμηρίων, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε συνεργασία με ο Υπουργείο Οικονομικών. Περιμένω να μου φέρετε τις προτάσεις σας, συγκεκριμένα πράγματα, εναρμονισμένα με την Εθνική και τη Διεθνή νομοθεσία».

 

Σημαντική η συνεργασία


«Θέλουμε τη συνεργασία σας, επιδιώκουμε τη βοήθειά σας, είστε οι θεσμικοί μας σύμβουλοί στα ζητήματα του κλάδου σας. Είναι βούλησή μας να προωθήσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τον κλάδο σας αλλά και με τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι τη νέα τουριστική περίοδο», πρόσθεσε.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.