Αίγυπτος: Ρεκόρ δεκαετίας για την ανάπτυξη της

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η χώρα του παρουσιάζει τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων έντεκα ετών, με ποσοστό 5,6%, εξέφρασε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, σε λόγο που εκφώνησε εκ μέρους του ο Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ ελ Μόλλα σε Υπουργική Σύνοδο στην Γουϊνέα της Αφρικής.

 

Παρουσιάζοντας τον χαιρετισμό του Αιγυπτίου ηγέτη στην Ε΄ Σύνοδο Κορυφής του φόρουμ για τις χώρες εξαγωγής φυσικού αερίου (GECF) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μαλάμπο της Ισημερινής Γουϊνέας, ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ Μόλλα τόνισε ότι «η Αίγυπτος πέτυχε την καλύτερη οικονομική ανάπτυξη για 11 χρόνια, παρά την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και τη διεθνή και περιφερειακή αστάθεια».

 

«Η αιγυπτιακή οικονομία απέδειξε τη βιωσιμότητά της παρά τις δυσμενείς περιφερειακές και διεθνείς συνθήκες», ανέφερε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι, όπως καταγράφει και ο αιγυπτιακός τύπος, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα της Αιγύπτου στις αφρικανικές αγορές και παράλληλα υπογραμμίζοντας τη σημασία της εξασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας, που συνεπάγεται το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον.

 

Και κατέληξε ότι «η Αίγυπτος κατάφερε να εφαρμόσει πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης σύμφωνα με τις εθνικές απαιτήσεις υποστηριζόμενο από την πολιτική βούληση, καθώς και από την ισχυρή λαϊκή υποστήριξη τα τελευταία πέντε χρόνια. Πολλοί εμπειρογνώμονες και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιστεύουν ότι η αιγυπτιακή οικονομία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες», κατέληξε ο Υπουργός Πετρελαίου της Χώρας του Νείλου, μεταφέροντας το μήνυμα του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.