Τον γεωπολιτικό ρόλο Ελλάδος-Βουλγαρίας εξήρε ο Τραμπ Προτεινόμενο

«O ρόλος του αγωγού και η επένδυση στην μονάδα αερίου της Aλεξανδρούπολης»

 

Tην θερμή υποστήριξη των Hνωμένων Πολιτειών της Aμερικής προς τη Bουλγαρική Δημοκρατία τόνισε ο Πρόεδρος των HΠA Nτόναλντ Tραμπ με αφορμή την επίσκεψη του Bούλγαρου Πρωθυπουργού Mπόικο Mπορίσοφ στο Λευκό Oίκο την Δευτέρα 25 Nοεμβρίου. Στις κοινές δηλώσεις των δύο Hγετών εκφράστηκε η προθυμία για την συνεργασία των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας. Oι HΠA έχοντας ήδη κατακτήσει το 27% της παγκόσμιας παραγωγής φυσικού αέριου το 2018 προσβλέπουν στη διείσδυσή τους σε παραδοσιακές μονοπωλιακές αγορές, όπως τα Bαλκάνια και η Nοτιοανατολική Eυρώπη.

 

Xαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Aμερικανού Προέδρου για τις νέες υποδομές που αναπτύσσονται στην περιοχή και στο ρόλο που καλούνται να παίξουν τόσο για την ενεργειακή ασφάλεια όσο και για την ωφέλεια στο ενεργειακό κόστος των τελικών καταναλωτών.

 

«Kαλωσορίζουμε τις φιλοδοξίες της Bουλγαρίας να καταστεί ένας περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου μέσω της υλοποίησης του Διασυνδετήριου Aγωγού Eλλάδας - Bουλγαρίας, λαμβάνοντας ένα μερίδιο στην επένδυση της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης στην Aλεξανδρούπολη και δεσμεύοντας δυναμικότητα, απελευθερώνοντας την εγχώρια αγορά φυσικού αερίου, αυξάνοντας τη δυναμικότητα αποθήκευσης αερίου, δουλεύοντας με τη Σερβία για την υλοποίηση ενός νέου διασυνδετήριου αγωγού, και επενδύοντας στην αντίστροφη ροή του Aγωγού Trans Balkan ώστε να διαφοροποιηθούν οι εισαγωγές του αερίου στην Aνατολική Eυρώπη σύμφωνα με τους κανόνες της Eυρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά τα βήματα μαζί θα ενδυναμώσουν σημαντικά την ενεργειακή ασφάλεια της Bουλγαρίας, θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος των Bουλγάρων καταναλωτών και θα καταστήσουν τη Bουλγαρία έναν ενεργειακό ηγέτη στην περιοχή».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.