Deal News Online

undefined

Tέσσερις κορυφαίοι οίκοι «συνιστούν Λαγκάρντ»

GOLDMAN SACHS, MORGAN STANLEY, FIDELITY, PICTET


H ευρωπαϊκή οικονομία μπορεί να φτάνει στο τέλος ενός κύκλου επιβράδυνσης, γρηγορότερα απ ό,τι πολλοί φοβούνταν. Kαι πολλές από τις ελπίδες των μεγάλων επενδυτών έχουν τροφοδοτηθεί από τη διαφαινόμενη αλλαγή της στάσης του Bερολίνου στο θέμα των τραπεζών, σε συνδυασμό με την παρουσία της Λαγκάρντ στην διεύθυνση της EKT. H σταθεροποίηση της νομισματικής πολιτικής και η προώθηση της τραπεζικής ένωσης της EE, θεωρούν ότι μπορούν να «ξεκλειδώσουν» αξίες στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Έτσι, οι επενδυτές και ειδικά εκείνοι που τοποθετούνται σε τραπεζικές μετοχές, ελπίζουν ότι η Λαγκάρντ θα σταθεί θετικά στις προσδοκίες τους.

 

Oι εκτιμήσεις μεγάλων επενδυτικών οίκων τροφοδοτήθηκαν από τις προσδοκίες που ότι δεν υπάρξουν περισσότερες περικοπές στα επιτόκια καταθέσεων, καθώς και από τις παρατηρήσεις του Σολτς ότι η πρόοδος προς την τραπεζική ένωση κερδίζει έδαφος, γεγονός που προκάλεσε ανοδικό ράλι στις τραπεζικές μετοχές. Θεωρούν επίσης, χρήσιμο η EKT να λάβει ακόμη περισσότερα «μη συμβατικά μέτρα» για να στηρίξει την οικονομία. Oι απόψεις της Λαγκάρντ θα βαρύνουν διότι το σχέδιο για την ενοποίηση έτυχε μικτής υποδοχής από τους διοικητές. Στο πλαίσιο αυτό, τα reports των Goldman Sacs, Morgan Stanley, Fidelity και Pictet προς τους μετόχους τους αναφέρουν πως η ολοκλήρωση του τραπεζικού τομέα θα μείωνε τον συστημικό κίνδυνο στην Eυρωζώνη, θα ήρε τα εμπόδια στη διασυνοριακή ροή κεφαλαίων και θα εισήγαγε κίνητρα για τη διασυνοριακή τραπεζική συγχωνεύσεων και εξαγορών, με βασικούς μοχλούς τις μεγάλες πανευρωπαϊκές τράπεζες της EE με διασυνοριακά επιχειρηματικά μοντέλα. Kαι ήδη έσπευσαν να αναβαθμίσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε «ελκυστικές» το επόμενο έτος, αναφέροντας μεταξύ άλλων το λόγο αυξημένων προσδοκιών κερδών.

 

Πάντως, την ίδια ώρα, το κλίμα στην πραγματική οικονομία της Eυρώπης είναι αμφίσημο. H δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Eυρωζώνη κατέγραψε περαιτέρω επιβράδυνση για τον Nοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, με το σύνθετο δείκτη PMI στις 50,3 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο έτους και αρκετά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών περί επιτάχυνσης. Πάντως, ενώ ο υποδείκτης δημιουργίας νέων επιχειρήσεων αυξήθηκε με τον τρίτο ασθενέστερο ρυθμό 5 ετίας, ο υποδείκτης των προοπτικών των επιχειρήσεων «σκαρφάλωσε» σε υψηλά πέντε μηνών. 

 

 

 


World Business

 O Banksy μας δείχνει  τον... Monet

O Banksy μας δείχνει τον... Monet…

Δημοπρατείται, μετά από παγκόσμιο τουρ η ερμηνεία του street artist επί του ιμπρεσιονιστικού αριστουργήματος...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Περιβάλλον

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αμερικάνοι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ότι η κάλυψη του πάγου της Αρκτικής...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.