Γαλλία: Μεγαλώνει τη «μαύρη» λίστα των φορολογικών παραδείσων

Άλλες 4 χώρες αποφάσισε να προσθέσει η Γαλλία στη μαύρη λίστα της με τους φορολογικούς παραδείσους όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός, Ζεράλντ Νταρμανέν, που είναι αρμόδιος για θέματα Προϋπολογισμού.

 

Πρόκειται για τις Μπαχάμες, τις Σεϊχέλες, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και την Ανγκουίλα ενώ η ανακοίνωση έρχεται παραμονή της δημοσίευσης της έκθεσης για τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

 

Πιο σκληρή η λίστα της Γαλλίας από εκείνη της ΕΕ

 

«Πριν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη φοροδιαφυγή, σας ανακοινώνω ότι θα εγγράψουμε στην μαύρη λίστα με τους φορολογικούς παραδείσους άλλες τέσσερις χώρες και εδάφη: την Αγκουίλα, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μπαχάμες και τις Σεϊχέλες, οι οποίες δεν είναι αρκετά συνεργάσιμες όσον αφορά την οικονομική διαφάνεια», δήλωσε ο Ζεράλντ Νταρμανέν στην Journal du Dimanche.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η λίστα της Γαλλίας θα είναι επομένως πιο σκληρή από αυτήν της ΕΕ».

 

Ποιες χώρες είναι στη μαύρη λίστα


Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ μέχρι στιγμής στον γαλλικό κατάλογο με τους φορολογικούς παραδείσους βρίσκονται επτά χώρες και εδάφη: Μπρουνέι, Ναούρου, Νιούε, Παναμάς, νησιά Μάρσαλ, Γουατεμάλα και Μποτσουάνα.

 

Η ΕΕ περιλαμβάνει στην «μαύρη λίστα» της τα κράτη και εδάφη: Αμερικανική Σαμόα, Φίτζι, Γκουάμ, Ομάν, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι και Βανουάτου.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.