Deal News Online

Κουτσούμπας: Καμιά ΚΑΠ δεν ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στη Λάρισα επικεντρώθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην αγροτική παραγωγή που, όπως είπε, ευνοούν μόνο λίγα μονοπώλια, ενώ αναφέρθηκε και στο προσφυγικό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουτσούμπας αναφορικά με τις τιμές αγροτικών προϊόντων τόνισε ότι «οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, που κυριαρχούν στην αγορά, διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους».

 

Τόνισε δε ότι υπάρχουν «μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μονοπώλια που ελέγχουν τα αγροτικά μέσα και εφόδια, μηχανήματα, σπόρους, φάρμακα και λιπάσματα και διαμορφώνουν και το κόστος παραγωγής στα ύψη».

 

Μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας για το αγροτικό πετρέλαιο, επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «στη ληστεία του μόχθου οι κυβερνήσεις, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα και αυτή της ΝΔ, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τη στιγμή που εφοπλιστές, άλλοι καπιταλιστές, έχουν απαλλαγή και στον συγκεκριμένο φόρο στα καύσιμα που χρησιμοποιούν».

 

Για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

 

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω κάθε σκέψη για αύξησή τους», ενώ κάλεσε τον αγροτικό κόσμο «να δυναμώσει τον αγώνα για ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και στις δυνατότητες».

 

«Να καταργηθούν οι εισφορές για την υγεία, την πρόνοια, να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της με δωρεάν κρατικές παροχές. Να αυξηθεί, να διπλασιαστεί άμεσα η εξευτελιστική σύνταξη των 330 ευρώ που παίρνουν σήμερα οι συνταξιούχοι αγρότες, που αναγκάζονται να παραμένουν στο χωράφι και στα 70 και στα 75 χρόνια, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν αλλιώς» είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Καμία ΚΑΠ δεν είναι υπέρ των αγροτών

 

Σχετικά με το ζήτημα των ενισχύσεων των αγροτών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι οι αγρότες «δεν πρέπει να ξεγελαστούν από τα παζάρια των κυβερνήσεων στην ΕΕ για το ύψος ή την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων» και τόνισε ότι «καμιά εκδοχή της ΚΑΠ, καμιά κόκκινη γραμμή, καμιά μάχη τους στη λυκοσυμμαχία δεν έχει στόχο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες όσων μοχθούν και παράγουν».

 

Συνέπεια των ιμπεριαλιστικών πολέμων το προσφυγικό

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, είπε ότι «είναι συνέπεια των ιμπεριαλιστικών πολέμων», υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι έρχονται στη χώρα μας ζητώντας μια ζωή δίχως βόμβες και η κυβέρνηση -όπως και η προηγούμενη- εφαρμόζει την επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ».

 

«Η Ελλάδα γίνεται αποθήκη ψυχών προσφύγων, ξεριζωμένων ανθρώπων, ακριβώς επειδή υλοποιεί κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στον κανονισμό του Δουβλίνου, όπως αποτυπώνεται στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας» είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Οι προτάσεις του ΚΚΕ

 

Στη συνέχει αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του:

 

«Το ΚΚΕ λέει να καταργηθεί εδώ και τώρα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και το Δουβλίνο. Να στελεχωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες με ευθύνη του κράτους, ώστε γρήγορα να γίνεται η καταγραφή των αιτούντων άσυλο. Να δίνονται τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να φτιαχτούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής και εκπαίδευσης, για όσο καιρό μείνουν στην χώρα μας, με προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού».

 

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμασε και η ΝΔ υπέγραψε τη νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

 

Εντείνει τον αυταρχισμό η κυβέρνηση

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή», και σημείωσε ότι «το δόγμα νόμος και τάξη είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο».

 

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα και σχέδιο, για να ζήσει ο λαός μας όπως του αξίζει».


Secret Money

 Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Tα «στοιχήματα» του Hλία Ξηρουχάκη

Σε ελληνικά χέρια πέρασε και πάλι «το τιμόνι» του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TXΣ), με τον...

Αυτοκίνητο

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται  με την αγαπημένη του Mazda

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επανασυνδέεται με την αγαπημένη…

Η Mazda και ο γνωστός σεφ Σωτήρης Κοντιζάς επιτέλους ξανασμίγουν ως φυσικό επακόλουθο της ιδιαίτερης...

Περιβάλλον

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Σιβηρία: Μικροοργανισμός επανήλθε μετά από 24.000 χρόνια «κατάψυξης»

Ένας μικροσκοπικός πολυκύτταρος οργανισμός επέστρεψε στη ζωή του αφού ήταν παγωμένος για 24.000 χρόνια στη Σιβηρία, σύμφωνα με...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.