Πάλι στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά νέα έρευνα για την Google, εξετάζοντας τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της εταιρείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή ανταγωνισμού απέστειλε ερωτηματολόγια σε εταιρείες που συνεργάζονται με την Google ζητώντας τους πληροφορίες για τις συμφωνίες που έχουν κάνει για τον διαμοιρασμό δεδομένων με την εταιρεία αναζήτησης.

 

Η ρυθμιστική αρχή δήλωσε: "Η Επιτροπή έχει στείλει ερωτηματολόγια στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις πρακτικές της Google σχετικά με τη συλλογή και τη χρήση δεδομένων της Google. Η προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Έγγραφο που είδε το πρακτορείο επιβεβαιώνει ότι η ΕΕ εστιάζει σε δεδομένα που σχετίζονται με τοπικές υπηρεσίες αναζητήσεων, online διαφήμιση, υπηρεσίες στοχευμένης online διαφήμισης, υπηρεσίες login, web browsers κ.α.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Google "μπαίνει στο μάτι" της Ε.Ε. με τον τεχνολογικό κολοσσό να έχει δεχτεί πρόστιμα συνολικής αξίας 8 δις ευρώ. Μια έρευνα του 2017 σχετικά με το Google Shopping οδήγησε σε πρόστιμο ύψους 2,4 δισ. ευρώ. το 2018, οι αντιανταγωνιστικές πρακτικές που περιλαμβάνουν το λειτουργικό σύστημα Android για smartphone της Google αποτέλεσαν τη βάση ενός προστίμου ύψους € 4,3 δισ. και ακολουθήθηκαν το 2019 με πρόστιμο ύψους € 1,5 δις για παραβιάσεις διαφημίσεων.

 

Αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς σχετικά με θέματα ανταγωνισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να διερευνούν σε βάθος το πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται δεδομένα για οικονομικούς σκοπούς.

 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Google απαντά πως χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της και ότι οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται, να διαγράψουν και να μεταφέρουν τα δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή.


protoselida

Media

BBC: Καταργεί 450 θέσεις συντακτών στο όνομα του εκσυγχρονισμού

BBC: Καταργεί 450 θέσεις συντακτών στο όνομα του…

Στην κατάργηση 450 θέσεων εργασίας στην αίθουσα σύνταξης θα προχωρήσει, όπως ανακοίνωσε, το BBC στο...

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίθεση οπαδών στο σπίτι του αντιπροέδρου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίθεση οπαδών στο σπίτι του αντιπροέδρου

Το σπίτι του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ed Woodward, δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.