ΟΤΟΕ: «Αιτία πολέμου» οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει «Ρήξη με τους εργαζόμενους με την απόφαση της να προχωρήσει σε απολύσεις» κατήγγειλε η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων ΟΤΟΕ ύστερα από τη χθεσινή συνάντησή της με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Μεγάλου.

 

Όπως ενημέρωσε η τράπεζα παρά την εξάντληση κάθε δυνατότητας για εναλλακτική αξιοποίηση και τοποθέτηση των 150 εργαζόμενων αναγκάζεται να προχωρήσει σε 24 απολύσεις ενώ κάλεσε την ΟΤΟΕ να αναζητήσουν μαζί εναλλακτικές λύεις για τους υπόλοιπους.

 

ΟΤΟΕ: Αιτία πολέμου

 

Η ΟΤΟΕ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συζητήσει την οποιαδήποτε σκέψη ή απόφαση για απολύσεις ανεξάρτητα από τον αριθμό των εργαζομένων που θα απολυθούν.

 

Όπως τονίζει μάλιστα αποτελεί αιτία πολέμου, με ευρύτερες κλαδικές διαστάσεις και αναπόφευκτες επιπτώσεις.

 

Ζητάνε ανάκληση των απολύσεων

 

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας απαίτησαν την άμεση ανάκληση των απολύσεων, ως προϋπόθεση για να συζητηθούν εναλλακτικές λύσεις στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ.

 

Με δεδομένη την άρνηση του Διευθύνοντος για άμεση ανάκληση των αποφάσεων για απολύσεις, μετά δε τη δήλωσή του ότι η διαδικασία απολύσεων έχει ήδη ξεκινήσει, οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ ξεκαθάρισαν ότι η Τράπεζα επιδιώκει ρήξη και θα την έχει, εφόσον μετά από μήνες προσχηματικής και παρελκυστικής τακτικής δεν αφήνει - και δεν υπάρχει - πλέον κανένα αντικείμενο συζήτησης, σύγκλισης και συνεννόησης!

 

Προσχηματικός ο διάλογος

 

Η ΟΤΟΕ επισημαίνει δε: «Είναι πραγματικά αδιανόητο σήμερα, σε συνθήκες ανάκαμψης της οικονομίας και του κλάδου, και ενώ επί τόσα χρόνια κρίσης, αναδιαρθρώσεων, ανακεφαλαιοποιήσεων και συρρίκνωσης των τραπεζών δεν είχαμε καμιά απόλυση, η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να πυροδοτεί το κλίμα εμπιστοσύνης στον κλάδο με πρωτοφανείς και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις.»

 

Ενώ συνεχίζει: «Αντί η Τράπεζα να τιμήσει την υπογραφή της και να αναζητήσει βιώσιμες και εφικτές λύσεις στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας, επιλέγει τη λύση της μετωπικής αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους και με ολόκληρο τον κλάδο. Λύση την οποία μεθόδευε εδώ και καιρό, απευθύνοντας προσχηματικές «προτάσεις-ερωτήματα αξιοποίησης» στους εργαζόμενους που δεν επέλεξαν να μεταβούν στην Intrum».


protoselida

World Business

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore…

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές τη Glencore ύστερα από την ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας ότι οι...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον τραγικό θάνατο του διακεκριμένου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα,...

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Για "τεχνοφοβία και ψηφιακό αναλφαβητισμό που απειλούν να μας πάνε δεκαετίες πίσω" κάνει λόγο ...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.