Καραβίας (Eurobank): Οι τράπεζες θα επιταχύνουν την ανάπτυξη Προτεινόμενο

«Η Eurobank έχει δέσμευση, επιχειρηματική προτεραιότητα και απόλυτη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει ως Τράπεζα της Ανάπτυξης», υπογραμμίζει ο CEO της τράπεζας Φωκίων Καραβίας, σε επιστολή προς τους εργαζόμενους της τράπεζας, στην οποία περιγράφει όλα τα έργα στη χρηματοδότηση των οποίων συμμετέχει η Eurobank, ανάμεσά τους το έργο του Ελληνικού, το δάνειο προς τον ΟΠΑΠ αλλά και ο ρόλος της στον Τουρισμό.

 

Όπως αναφέρει η επιστολή:

 

«Ήδη από πέρυσι, όταν η ελληνική οικονομία έκανε τα πρώτα βήματα εξόδου από την πρωτόγνωρη σε ένταση και διάρκεια υφεσιακή περίοδο, ορίσαμε τη Eurobank ως Τράπεζα της Ανάπτυξης. Τώρα, που η χώρα μας αποκτά ένα σταθερό και επιταχυνόμενο βηματισμό σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, με την προοπτική μεσοπρόθεσμης διατήρησής τους, δίνουμε καθημερινά περιεχόμενο σε αυτή τη δέσμευση, με συγκεκριμένες κινήσεις, πρωτοβουλίες, αποφάσεις, συνεργασίες και επιχειρηματικές συμφωνίες.»

 

Η σημασία του έργου του Ελληνικού


Αναφερόμενος στο Ελληνικό είπε: «Το έργο του Ελληνικού ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται για την εμβέλεια και τη διάρκειά του, για την άμεση μακροπρόθεσμη επίδραση που θα έχει στην οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, στο ΑΕΠ και την απασχόληση, άμεσα ή έμμεσα. Ξεχωρίζει επίσης ως μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για την αλλαγή που συντελείται στην οικονομία και τη χώρα μας, για τις δυνατότητες που προσφέρει σε μεγάλη, διεθνή κλίμακα.»

 

Θέλοντας να τονίσει τη σημασία αυτού του έργου για την Τράπεζα Eurobank είπε: «Είναι από κάθε άποψη ένα εμβληματικό έργο. Αντίστοιχα σημαντικές είναι και οι χρηματοδοτικές του απαιτήσεις. Αποτελεί, επομένως, εξαιρετική στιγμή για την Τράπεζά μας ότι αναδείχθηκε στον τραπεζικό μοχλό αυτού του έργου. Είμαστε παρόντες με κεντρικό ρόλο σε όλες τις πτυχές του. Το ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων, άνω των €2 δις μόνο για την πρώτη φάση, είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων που έχει πια το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.»

 

Έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως €300 εκ στη Lamda Development

 

«Η Eurobank θα διαθέσει περί τα €900 εκ. για να αναλάβει πάνω από το μισό των χρηματοδοτικών αναγκών που προκύπτουν αυτή τη χρονική στιγμή. Επιπλέον, θα έχει κεντρικό ρόλο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, αποκλειστικού φορέα υλοποίησης του έργου, κατά €650 εκ., όπως και στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως €300 εκ.»

 

Βασικός ο τομέας της ενέργειας

 

Η οικονομία είναι σε διαδικασία ανασυγκρότησης μετά την κρίση σύμφωνα με τον κ. Φωκίων Καραβία  ο οποίος αναφέρει στην επιστολή:

 

«Ο τομέας της ενέργειας, όπως έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό το Τμήμα Οικονομικών Μελετών της Eurobank, θα έχει μείζονα ρόλο τα επόμενα χρόνια. Πρόσφατα, η Τράπεζά μας ανέλαβε μαζί με την Goldman Sachs καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου της ΔΕΗ, της ιστορικής και σημαντικότερης επιχείρησης ενέργειας στη χώρα, που βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού των δραστηριοτήτων της. Ταυτόχρονα, η προτεραιότητα στην μετάβαση προς ένα φιλικό προς το περιβάλλον πρότυπο κάλυψης των ενεργειακών αναγκών δημιουργεί ανάγκη σημαντικών επενδύσεων.»

 

Ενώ συνεχίζει: «Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατασκευαστούν νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και η Τράπεζά μας κινείται ενεργητικά και θα έχει ουσιαστική παρουσία στη χρηματοδότησή τους. Όπως ουσιαστική παρουσία έχουμε ήδη στη χρηματοδότηση επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

Το Ελληνικό Δημόσιο προχωρεί ήδη σε κινήσεις πιο ενεργού αξιοποίησης των στοιχείων ενεργητικού που έχει στην κατοχή του και η Eurobank μαζί με την Deutsche Bank έχουμε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο προς το ΤΑΙΠΕΔ για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών."

 

Eurobank η Τράπεζα του Τουρισμού

 

Αναφερόμενος και σε άλλες δραστηριότητες της Τράπεζας αναφέρει:

 

«Εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε επίσης η Τράπεζα του Τουρισμού, τόσο θεσμικά μέσα από τη στρατηγική συνεργασία μας με τον ΣΕΤΕ όσο και επιχειρηματικά μέσα από τις χρηματοδοτήσεις τουριστικών επιχειρήσεων και την κάθε είδους συνεργασία μαζί τους, από τη μεγαλύτερη έως την πιο μικρή κλίμακα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε νέες σημαντικές για την Τράπεζα συμφωνίες στον τουριστικό κλάδο.»

 

Δάνειο €300 εκ. ευρώ προς τον ΟΠΑΠ

 

«Η αναζωπύρωση της οικονομικής δραστηριότητας δημιουργεί ευκαιρίες σε όλους τους τομείς. Και είμαστε παντού παρόντες. Πρόσφατα, όπως θα έχετε πληροφορηθεί, η Eurobank συνήψε κατ' αποκλειστικότητα δάνειο €300 εκ. ευρώ προς τον ΟΠΑΠ. Στο νοσοκομειακό κλάδο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η Τράπεζά μας, σε μια αναγνώριση της τεχνογνωσίας και της επάρκειας των στελεχών μας από ένα από τα κορυφαία Private Equity funds στον κόσμο, της CVC, έγινε αποκλειστικός χρηματοδότης των εξαγορών και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

 

Υπάρχουν πολλές ακόμη μικρότερης κλίμακας, αλλά σημαντικές, συμφωνίες που έχουμε συνάψει και πολλές που προετοιμάζουμε με σκληρή και εντατική καθημερινή δουλειά. Τα μεγάλα project είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η διάχυσή της σε όλη την οικονομία, σε όλη την κοινωνία. Σε αυτή τη βάση, τα τελευταία χρόνια, θέσαμε ως προτεραιότητα μας, την ανάπτυξη εργασιών με τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, μεγάλες, μεσαίες και μικρές. Ανάπτυξη εργασιών που δεν περιορίζεται μόνο στη χρηματοδότηση αλλά και σε όλες τις τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, στη συνολική σχέση με τους πελάτες μας."

 

Στεγαστική πίστη

 

Αναφερόμενος στην στεγαστική πίστη γράφει: «Πιο πρόσφατα, πήραμε την πρωτοβουλία να επαναφέρουμε στο προσκήνιο της τραπεζικής δραστηριότητας στην Ελλάδα τη στεγαστική πίστη, που είχε μείνει στο περιθώριο για σχεδόν μία δεκαετία. Η εισαγωγή ενός προϊόντος που δεν έχει ξαναπροσφερθεί στην ελληνική τραπεζική αγορά, στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκειά του, αποδείχθηκε ότι πράγματι απαντά στις σημερινές συνθήκες και απόδειξη είναι τόσο η ανταπόκριση των πελατών μας αλλά και ότι ο ανταγωνισμός ακολούθησε γρήγορα και επακριβώς το πλαίσιο που θέσαμε.

 

Πιστεύουμε ότι η αναζωογόνηση της στεγαστικής πίστης θα συμβάλει στην άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας όπως και στην αύξηση της ζήτησης ακινήτων, ιδιαίτερα της κατοικίας, συνεισφέροντας στους αναπτυξιακούς ρυθμούς, παράλληλα με την κάλυψη μιας σημαντικής κοινωνικής ανάγκης.»

 

Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας

 

«Κι αυτός ο κατάλογος, όσο κι αν είναι μακρύς, πολύ απέχει από το να είναι εξαντλητικός. Υπάρχουν πολλές ακόμη μικρότερης κλίμακας, αλλά σημαντικές, συμφωνίες που έχουμε συνάψει και πολλές που προετοιμάζουμε με σκληρή και εντατική καθημερινή δουλειά. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της σημασίας που έχει η περίοδος που διανύουμε για την Τράπεζά μας και για την μελλοντική πορεία της οικονομίας. Και όλοι μας, το σύνολο των εργαζομένων στη Eurobank, ανταποκρινόμαστε σε αυτή την πρόκληση. Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας και μόνο μέσα από τις τράπεζες θα έρθει η ανάπτυξη με την ταχύτητα και τους ρυθμούς που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Η Eurobank έχει δέσμευση, επιχειρηματική προτεραιότητα και απόλυτη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει ως Τράπεζα της Ανάπτυξης», καταλήγει η επιστολή του κ. Καραβία.


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.