Κλιματική αλλαγή: Επιφέρει αύξηση προώρων τοκετών

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να κάνει τις γυναίκες να γεννάνε νωρίτερα με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τα νεογέννητα μωρά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

 

Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, με επικεφαλής τον Άλαν Μπαρέκα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, που μελέτησαν τις γεννήσεις και τον καιρό στις ΗΠΑ βρήκαν ότι τις ημέρες που οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από τους 32 ° C, τα ποσοστά γεννήσεων αυξήθηκαν κατά πέντε τοις εκατό.

 

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής «Nature Climate Change», ανέλυσαν στοιχεία για 56 εκατομμύρια τοκετούς. Εκτιμήθηκε ότι οι γεννήσεις επιταχύνονται κατά 5% τις μέρες που η μέγιστη θερμοκρασία ξεπερνά τους 32,2 βαθμούς Κελσίου. Η μέση επίσπευση των τοκετών είναι έξι μέρες, ενώ μπορεί να φθάσει και τις δύο εβδομάδες.

 

Διαπιστώθηκε ότι κατά μέσο όρο, 25.000 μωρά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ εξαιτίας της υψηλότερης θερμοκρασίας μετά το 1969. Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι κάθε χρόνο στην Αμερική χάνονται περισσότερες από 150.000 μέρες κύησης, λόγω της κλιματικής αλλαγής που «σπρώχνει» τους τοκετούς πιο μπροστά. Μάλιστα, θεωρούν πιθανό ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 400.000 χαμένες μέρες εγκυμοσύνης ετησίως έως το 2100.

 

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, η αυξημένη θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ορμονικές αλλαγές στις έγκυες γυναίκες, οι οποίες επισπεύδουν την διαδικασία της γέννησης. Μια πρόωρη γέννηση μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά έχουν χαμηλότερο βάρη γέννησης, να έχουν πιο αργή ανάπτυξη ή να γίνουν πιο επιρρεπή σε προβλήματα υγείας.

 

Και προφανώς το πρόβλημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινωθεί καθώς η αλλαγή του κλίματος σημαίνει ότι οι καύσωνες θα γίνουν πιο συχνοί τις επόμενες δεκαετίες, ανέφεραν οι ερευνητές.


protoselida

World Business

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore…

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές τη Glencore ύστερα από την ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας ότι οι...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον τραγικό θάνατο του διακεκριμένου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα,...

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Για "τεχνοφοβία και ψηφιακό αναλφαβητισμό που απειλούν να μας πάνε δεκαετίες πίσω" κάνει λόγο ...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.