Ζαββός: Καινοτόμα λύση το σχέδιο «Ηρακλής»

Συστημική και καινοτόμα λύση χαρακτήρισε το σχέδιο «Ηρακλής», ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

 

Ο κ. Ζερβός μίλησε για καθοριστική συμβολή του σχεδίου στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε ο κ. Ζαββός το σχέδιο «Ηρακλής» αποτελεί μία λύση, φιλική προς τους επενδυτές, που μπορεί να διευθετήσει ένα απόθεμα 30 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω κρατικών εγγυήσεων 12 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να επιβαρυνθεί ο Έλληνας φορολογούμενος και χωρίς καμία δημοσιονομική επίπτωση.

 

Ο υφυπουργός αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα ανέφερε πως «έχει γίνει ένα πρώτο βήμα, όμως δεν τελειώνουμε εδώ. Ανοίγει η πορεία για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», επισημαίνοντας ότι αμέσως μετά την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής» ακολουθεί η κατάθεση νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά.

 

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η κυβέρνηση επιδιώκει να νομοθετήσει την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο «Ηρακλής».

 

Στο ίδιο πάνελ με τον κ. Ζαββό συμμετείχαν τα ηγετικά στελέχη του τραπεζικού συστήματος με τις παρεμβάσεις τους να συμφωνούν ότι η συμβολή του σχεδίου «Ηρακλής» θα είναι ουσιαστική για τη μείωση των κόκκινων δανείων.

 

Συγκεκριμένα όπως τόνισαν τα κορυφαία στελέχη των συστημικών τραπεζών θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στις τράπεζες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, δηλαδή στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

 

Σύμφωνα με τους ίδιους το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να χρηματοδοτήσει κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο. Τα επιτελικά στελέχη έδωσαν επίσης μεγάλη έμφαση στη νέα πρόκληση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος που είναι η ψηφιακή του μετάβαση που θα το οδηγήσει στην νέα εποχή.


protoselida

World Business

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore…

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές τη Glencore ύστερα από την ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας ότι οι...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Μένη Κουμανταρέα

Με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον τραγικό θάνατο του διακεκριμένου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα,...

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Για "τεχνοφοβία και ψηφιακό αναλφαβητισμό που απειλούν να μας πάνε δεκαετίες πίσω" κάνει λόγο ...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.