Ρόδος: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών στην ανακύκλωση

Με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!», ο Δήμος Ρόδου και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και την Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον & την Αειφορία (MEdIES), πραγματοποιούν δράση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων του νησιού σε θέματα που αφορούν την Ανακύκλωση.

 

Η δράση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» και υλοποιείται από το Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (MIO-ECSDE) και την ΕΕΑΑ κυρίως σε νησιά και παράκτιες περιοχές σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους. Σκοπός είναι μέσω εκστρατειών ενημέρωσης για την ανακύκλωση συσκευασιών, η κινητοποιήση των πολιτών για να αλλάξουν συνήθειες και να βάλουν την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους στις καθημερινές τους συνήθειες.

Στο πλαίσιο της δράσης, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους». Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες.

 

Τα παιδιά κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά παιχνιδιών Ανακύκλωσης και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων καθώς και να παίξουν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης που θα λειτουργεί  στον χώρο. Μάλιστα, αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, μπορούν να μπουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.

 

Το πρόγραμμα της παραπάνω δράσης έχει ως ακολούθως:

 

-Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17:15- 20:30 : Ημερίδα «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» (στη αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου)

 

-Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 09:00- 13:00 : Η δράση των μαθητών «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου» (στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα»).

 

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της παραπάνω δράσεως, ο Δήμος ευχαριστεί το ΔΟΠΑΡ και τον πρόεδρο Αλέξη Κολιάδη για την παραχώρηση του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα». Επίσης, ευχαριστεί το  Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον πρόεδρο Ιωάννη Πάππου για την παραχώρηση της αίθουσας.


protoselida

World Business

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore

Έρευνα διεξάγουν οι Βρετανικές Αρχές για την Glencore…

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές τη Glencore ύστερα από την ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας ότι οι...

Αθλητικά

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Στον Ατρόμητο ο Σάββας Παντελίδης

Τα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν την απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο του Ατρόμητου και...

Τεχνολογία

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Wind για διακοπή του 5G στην Καλαμάτα

Για "τεχνοφοβία και ψηφιακό αναλφαβητισμό που απειλούν να μας πάνε δεκαετίες πίσω" κάνει λόγο ...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.