Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο «Ηρακλής» Προτεινόμενο

«Ανάσα» για τις τράπεζες η μείωση των «κόκκινων» δανείων που αναμένεται να επιτευχθεί

 

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος φτάνει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το σχέδιο «Ηρακλής» για την διευθέτηση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών.

 

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα αποτελέσει την λύση για τα «βάρη» των τραπεζών, ενώ χθες και ο Διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο σχέδιο «Ηρακλής» κατά την διάρκεια ομιλίας του, σημειώνοντας πως «αποτελεί μια σημαντική λύση για τις τράπεζες».

 

Η εκτίμηση που επικρατεί γενικότερα είναι ότι ο «Ηρακλής» θα επιταχύνει τον μηχανισμό μείωσης των κόκκινων δανείων στρέφοντας τις τράπεζες στον κύριο ρόλο τους, του χρηματοδότη της οικονομίας.

 

Πέρα από τις εξελίξεις στις τράπεζες, η εφαρμογή του "Ηρακλή" θα δρομολογήσει άμεσα και την εξυγίανση της κεφαλαιαγοράς, φέρνοντας στη Βουλή τον Ιανουάριο σχετικό νομοσχέδιο.

 

Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι αναφορές του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος στην παρέμβασή του σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου σημείωσε πως η κυβέρνηση προωθεί τη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης, πλαίσιο αδειοδοτήσεων και εποπτείας των οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων, την προσαρμογή στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις τιτλοποιήσεις, την εναρμόνιση των κανονισμών για τη σύνταξη ενημερωτικού δελτίου με στόχο τη διαφάνεια και την προστασία των επενδυτών, καθώς και τη βελτίωση της λειτουργίας των αμοιβαίων κεφαλαίων.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική εξυγίανση και αναμόρφωση τραπεζικού συστήματος, κεφαλαιαγοράς και χρηματιστηρίου έτσι ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και η χώρα να προσελκύσει τα επενδυτικά κεφάλαια που έχει ανάγκη.


protoselida

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.