Μυτιληναίος: Η ΔΕΠΑ, οι επενδύσεις και η Κυβέρνηση

Το ενδιαφέρον του ομίλου Mytilineos για τη ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στη Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Ο κ. Μυτιληναίος μίλησε για τα επενδυτικά ανοίγματα του ομίλου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την φιλοεπενδυτική πολιτική της Κυβέρνησης.

 

«Η ΔΕΠΑ μας ενδιαφέρει πάρα πολύ» υποστήριξε ο κ. Μυτιληναίος, ωστόσο σημείωσε ότι κρατάει στάση αναμονής έως ότου δει τους όρους του διαγωνισμού.

 

Αναφερόμενος στη ΛΑΡΚΟ, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Mytilineos, υποστήριξε ότι η βιομηχανία για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να λειτουργήσει διαφορετικά ξεκινώντας από μια νέα κουλτούρα υγιεινής και ασφάλειας.

 

Χρονιά εκπλήξεων το 2020


Ο επιχειρηματίας αναφερόμενος στην εταιρεία χαρακτήρισε το 2020 ως μια χρονιά εκπλήξεων και εξελίξεων με θετικό πρόσημο, ενώ έκανε ξεχωριστεί μνεία στην επιτυχία του εγχειρήματος της τριπλής συγχώνευσης, κάτι ώθησε την εταιρία να σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα και να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

 

Χαρακτήρισε ορόσημο για την εταιρεία την έκδοση του ευρωομολόγου, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια είναι η πρώτη διεθνής ελληνική έκδοση με rating. Παράλληλα αναφερόμενος στην υψηλή συμμετοχή ξένων ως σημαντικό βήμα διεθνοποίησης. Μεγάλη έμφαση έδωσε επίσης και στην σημαντική ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών δραστηριοτήτων και ειδικότερα στη διαδικασία BOT φωτοβολταϊκών (Building Operating Transfer), μια νέα δραστηριότητα που είχε περιγράψει και στο παρελθόν και η οποία πλέον μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.

 

Ο κ. Μυτιληναίος παρατήρησε ότι φέτος η διεθνής αγορά εμπορευμάτων δέχθηκε πιέσεις σε επίπεδο τιμών, που αποσυνδέθηκαν από την πορεία του πετρελαίου, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στον εμπορικό πόλεμο.

 

Η Αλουμίνιον


Η άμυνα της Αλουμίνιον απέναντι στην αναταραχή και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά θα είναι η εφαρμογή ενός νέου, του 4ου κατά σειρά προγράμματος μείωσης κόστους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Ήφαιστος» οι συνολικές μειώσεις θα είναι της τάξης των 120 εκατ. ευρώ. Την «άμυνα» του τομέα μεταλλουργίας θα βοηθήσουν επίσης τόσο η καλύτερη ισοτιμία δολαρίου - ευρώ, αλλά και η μείωση των πρώτων υλών (LNG, βωξίτες). Το όφελος μόνο από τις πρώτες ύλες ξεπερνά τα 100 δολάρια/ τόνο.

 

Σε ό,τι αφορά στη μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία νέου εργοστασίου αλουμίνας, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η βασική μηχανολογική μελέτη κόστους 10 εκατ. ευρώ βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ παράλληλα τρέχει το πολύπλοκο θέμα της αδειοδότησης.

 

Ψήφος εμπιστοσύνης στην φιλοεπενδυτική πολιτική της κυβέρνησης


Ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε τα σταθερά και θετικά βήματα στην πορεία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενώ έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση μιλώντας για την φιλοκυβερνητική πολιτική της. «Δεν υπάρχει, αλλά ούτε και βρίσκεται στον προγραμματισμό της εταιρείας project αλλαγής έδρας. Εάν γίνουν όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, θα φύγει τελείως από το τραπέζι το θέμα», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα για μείωση του φόρου εισοδήματος είναι θετικές εξαγγελίες και η υλοποίησή τους θα ενισχύσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης στην αγορά.

 

Βλέπουμε τις καινούριες πολιτικές της κυβέρνησης που είναι σε κάθε περίπτωση φιλικότερη στις επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο ίδιος, παρατηρώντας ότι η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην πρόσφατη έκδοση του ευρωομολόγου έδειξε ότι η Mytilineos είναι πλήρως αποδεκτή από τις αγορές και ότι εάν αποφασιζόταν αλλαγή έδρας θα ήταν μια πετυχημένη μεταφορά.


protoselida

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.