Deal News Online

undefined

Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα φορολογικής κατοικίας της Αθήνας

Πρόγραμμα flat tax ύψους 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τους Financial Times

 

 

Η Ελλάδα προσφέρει φορολογικά κίνητρα σε πλούσιους αλλοδαπούς που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα για τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο με βάση το πρόγραμμα αλλαγής της φορολογικής έδρας που στοχεύει στην προσέλκυση εφοπλιστών, επιχειρηματιών και συνταξιούχων, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

 

Το σχέδιο νόμου που αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή εισάγει ένα flat tax ύψους 100.000 ευρώ ετησίως επί των παγκόσμιων εισοδημάτων των ανθρώπων που πληρούν τα σχετικά κριτήρια, για μια περίοδο 15 ετών.

 

«Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα δουλέψει το σύστημα. Περιμένουμε δισταγμό στην αρχή... Ισως καταλήξουμε με μόλις κάποιες εκατοντάδες αιτήσεις τα πρώτα χρόνια», σχολίασε σχετικά σύμβουλος του Μαξίμου.

 

Στέλεχος του υπουργείου οικονομικών ανέφερε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν έχουν εκφράσει αντίρρηση στο σχέδιο , ενώ ευθυγραμμίζεται και με τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής, χάρη στο κριτήριο της κατοικίας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών διαβατηρίων σε μη κατοίκους της ΕΕ μετά από το σκάνδαλο στην Κύπρο των προηγούμενο μήνα με την πώληση έναντι 5 εκατ. ευρώ, διαβατηρίου στον μαλαισιανό Jho Low ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διεθνή απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Οι αλλοδαποί που θα χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να επενδύσουν 500.000 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα ή ακίνητα εντός τριών ετών.

 

Η Ελλάδα «τρέχει» ήδη ένα πρόγραμμα «Χρυσής Βίζας» που χορηγεί άδεια παραμονής 5 ετών σε μη ευρωπαίους πολίτες, έναντι επενδύσεων 250.000 ευρώ σε ακίνητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν χορηγηθεί ήδη 5.000 βίζες, κυρίως σε Κινέζους και Ρώσους. Ωστόσο, η συμβολή στην οικονομία είναι μηδαμινή σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην προσέλκυση εφοπλιστών που ζουν στη Βρετανία, το Μονακό και την Ελβετία.

 

«Είδαμε εφοπλιστές που ζούσαν στην Αθήνα να τα μαζεύουν και να φεύγουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ένα φορολογικό κίνητρο: δυο καλοί λόγοι για να επιστρέψουν», δηλώνει ναυτιλιακός ασφαλιστής που ζει στον Πειραιά.

 

Μέλη της λεγόμενης ελληνικής διασποράς που ήδη έρχονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στη χώρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλειοψηφία των χρηστών του νέου πλαισίου, σύμφωνα με τον Φίλιππο Στεφανίδη, σύμβουλο real estate.

 

«Εχουμε ήδη ενδιαφέρον από επιτυχημένους ανθρώπους κοντά στη σύνταξη που θέλουν να περάσουν χρόνο κοντά στις ελληνικές τους ρίζες. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού», δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.


World Business

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα φύλλα

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα…

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) αφαιρεί τη φράση "κυρίες και κύριοι" και αντίθετα υιοθετεί όρους ουδετερότητας όταν αναφέρεται σε φύλα κατά τις...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

O αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό πιθανόν υποτιμά τον πραγματικό συνολικό

O αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό πιθανόν υποτιμά…

Ο επίσημος αριθμός των θανάτων παγκοσμίως από την επιδημία COVID-19 πιθανόν υποτιμά τον πραγματικό συνολικό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.