Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα φορολογικής κατοικίας της Αθήνας

Πρόγραμμα flat tax ύψους 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τους Financial Times

 

 

Η Ελλάδα προσφέρει φορολογικά κίνητρα σε πλούσιους αλλοδαπούς που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα για τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο με βάση το πρόγραμμα αλλαγής της φορολογικής έδρας που στοχεύει στην προσέλκυση εφοπλιστών, επιχειρηματιών και συνταξιούχων, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

 

Το σχέδιο νόμου που αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή εισάγει ένα flat tax ύψους 100.000 ευρώ ετησίως επί των παγκόσμιων εισοδημάτων των ανθρώπων που πληρούν τα σχετικά κριτήρια, για μια περίοδο 15 ετών.

 

«Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα δουλέψει το σύστημα. Περιμένουμε δισταγμό στην αρχή... Ισως καταλήξουμε με μόλις κάποιες εκατοντάδες αιτήσεις τα πρώτα χρόνια», σχολίασε σχετικά σύμβουλος του Μαξίμου.

 

Στέλεχος του υπουργείου οικονομικών ανέφερε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν έχουν εκφράσει αντίρρηση στο σχέδιο , ενώ ευθυγραμμίζεται και με τις οδηγίες του ΟΟΣΑ για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής, χάρη στο κριτήριο της κατοικίας.

 

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών διαβατηρίων σε μη κατοίκους της ΕΕ μετά από το σκάνδαλο στην Κύπρο των προηγούμενο μήνα με την πώληση έναντι 5 εκατ. ευρώ, διαβατηρίου στον μαλαισιανό Jho Low ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διεθνή απάτη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Οι αλλοδαποί που θα χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα θα πρέπει να επενδύσουν 500.000 ευρώ σε μετοχές, ομόλογα ή ακίνητα εντός τριών ετών.

 

Η Ελλάδα «τρέχει» ήδη ένα πρόγραμμα «Χρυσής Βίζας» που χορηγεί άδεια παραμονής 5 ετών σε μη ευρωπαίους πολίτες, έναντι επενδύσεων 250.000 ευρώ σε ακίνητα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν χορηγηθεί ήδη 5.000 βίζες, κυρίως σε Κινέζους και Ρώσους. Ωστόσο, η συμβολή στην οικονομία είναι μηδαμινή σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην προσέλκυση εφοπλιστών που ζουν στη Βρετανία, το Μονακό και την Ελβετία.

 

«Είδαμε εφοπλιστές που ζούσαν στην Αθήνα να τα μαζεύουν και να φεύγουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τώρα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ένα φορολογικό κίνητρο: δυο καλοί λόγοι για να επιστρέψουν», δηλώνει ναυτιλιακός ασφαλιστής που ζει στον Πειραιά.

 

Μέλη της λεγόμενης ελληνικής διασποράς που ήδη έρχονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στη χώρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πλειοψηφία των χρηστών του νέου πλαισίου, σύμφωνα με τον Φίλιππο Στεφανίδη, σύμβουλο real estate.

 

«Εχουμε ήδη ενδιαφέρον από επιτυχημένους ανθρώπους κοντά στη σύνταξη που θέλουν να περάσουν χρόνο κοντά στις ελληνικές τους ρίζες. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού», δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.