Η Ryanair κλείνει βάσεις σε Νυρεμβέργη - Στοκχόλμη

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε χθες ότι επανεξετάζει το θερινό της πρόγραμμα για το 2020, καθώς θα μειώσει την καλοκαιρινή χωρητικότητα και έναν απροσδιόριστο αριθμό θέσεων εργασίας εξαιτίας της καθυστέρησης που σημειώνεται στην παράδοση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX.

 

Για τον ίδιο λόγο θα προχωρήσει στο κλείσιμο των βάσεών της στη Νυρεμβέργη και τη Στοκχόλμη για το καλοκαίρι του 2020. Ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι υπολογίζει πλέον την παράδοση 10 αεροσκαφών τέτοιου τύπου έναντι 20 που ανέμενε.

 

Το νέο μοντέλο καθυστερεί να παραδοθεί εδώ και μήνες λόγω των ανησυχιών για ζητήματα ασφάλειας, μετά τη συντριβή δύο αεροσκαφών Boeing 737 Max μέσα σε λίγους μήνες το ένα μετά το άλλο το 2018 και το 2019, αντίστοιχα. Συνολικά, 346 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σ' αυτά τα τραγικά δυστυχήματα.

 

Η εταιρία μείωσε τις προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης για τη χρονιά που ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου του 2021 από 157 εκατ. επιβάτες σε 156 εκατ. Την ίδια στιγμή ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι αναμένεται να περιορίσει τις χωρητικότητες το καλοκαίρι και σε άλλες βάσεις της, καθώς και οτι βρίσκεται σε συζητήσεις με τα αεροδρόμια, φορείς και συνεργάτες της για να οριστικοποιήσει αυτές τις μειώσεις.

 

Σημειώνεται ότι η καθυστέρηση στην παράδοση του μοντέλου 737 Max για πτήσεις έχει δημιουργήσει πονοκεφάλους σε πολλές αεροπορικές εταιρείες καθώς προσπαθούν να αντικαταστήσουν παλαιότερα μοντέλα στο στόλο τους. Η United Airlines ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αντικαταστήσει πολλά παλαιότερα μοντέλα με νέα μοντέλα από το Airbus της Boeing.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.