Θεοδωρικάκος: Στους 340.000 οι απόδημοι που θα μπορούν να ψηφίσουν

Στοιχεία για τον αριθμό των Ελλήνων του εξωτερικού που θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

 

Όπως είπε ΑΦΜ διαθέτουν περίπου 407.000 πολίτες αλλά ενεργή φορολογική δήλωση έχουν οι 340.000. Σε αυτό τον αριθμό δεν συνυπολογίζονται οι εκλογείς κάτω των 30 ετών που έφυγαν από τη χώρα την τελευταία 10ετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους αρκεί οι γονείς τους να είναι φορολογικά ενεργοί.

 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων συζητείται στην επιτροπή της Βουλής σήμερα, ενώ θα υπάρξει μία ακόμα συνεδρίαση τη Δευτέρα. Θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση την Τετάρτη.

 

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Τ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογικών κέντρων, με δεδομένο πως δεν προβλέπεται επιστολική ψήφος. Ειδικότερα σημείωσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες, ώστε ως εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να λειτουργήσουν κι άλλοι κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς πέραν των Πρεσβειών και των Προξενείων.

 

Παράλληλα επεσήμανε εκ νέου την ανάγκη να υπάρξει ενότητα γιατί “η πατρίδα μας απειλείται από κινδύνους” και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο σημείωσε πως “παρ’ όλες τις δυσκολίες την επόμενη Τετάρτη θα έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μια πράξη ενότητας”.

 

Τέλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους ομογενειακών Ενώσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε πως εάν η Ν.Δ. διέθετε 200 βουλευτές – καθώς τόσοι βουλευτές απαιτούνται για να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο- τότε θα προβλεπόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι. Επανέλαβε ότι το τελικό νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμού και πολιτικών συγκλίσεων, με στόχο να γίνει το "πρώτο ιστορικό βήμα".


protoselida

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Τεχνολογία

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά του δεδομένα

Ανασφαλές το 76% των Ελλήνων για τα προσωπικά…

Με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (που καθιερώθηκε από το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.