Ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία σε 24 δόσεις

Ενεργοποιείται η νέα πάγια ρύθμιση

 

Διπλά «εγκαίνια» από το νέο έτος για τους οφειλέτες της εφορίας. Ενεργοποιείται η νέα πάγια ρύθμιση η οποία δίνει τη δυνατότητα τακτοποίησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί μέχρι τώρα σε έως και 24 δόσεις, αριθμός διπλάσιος από αυτόν που ισχύει μέχρι σήμερα. Και δεύτερον, ενεργοποιείται το νέο σύστημα προστασίας του τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από την κατάσχεση.

 

Με την ένταξη στη ρύθμιση των 24 δόσεων αλλά και το νέο σύστημα προστασίας του τραπεζικού λογαριασμού, οι οφειλέτες θα έχουν επιπλέον κίνητρο να πληρώνουν με συνέπεια κάθε μήνα τις δόσεις της ρύθμισης καθώς όσο περισσότερος χρόνος περνάει, τόσο μεγαλύτερο κομμάτι του τραπεζικού λογαριασμού θα παραμένει προστατευμένο από την κατάσχεση.

 

Με την ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση, ο οφειλέτης θα μπορεί να επιλέξει τον αριθμό των δόσεων οι οποίες θα φτάνουν στις 24 για όλες τα χρέη από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ και στις 48 αν τα χρέη προέρχονται από φόρο κληρονομιάς ή πρόστιμα (σ.σ στη δεύτερη περίπτωση, ο αριθμός των δόσεων προκύπτει από το εισόδημα).

 

Η νέα ρύθμιση είναι έντοκη και το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,95% αν οι δόσεις δεν ξεπερνούν τις 12 και φτάνει ακόμη και στο 5,95% αν οι δόσεις φτάνουν έως τις 24. Αυτό ισχύει για να έχουν κίνητρο οι οφειλέτες να πληρώνουν το χρέος σε όσο το δυνατόν μικρότερο αριθμό δόσεων.

 

Το ζήτημα με τη νέα πάγια ρύθμιση είναι ότι με την ένταξη, ο οφειλέτης δεν προστατεύει αυτόματα και τον τραπεζικό του λογαριασμό από την κατάσχεση όπως συνέβαινε με την ένταξη στην νέα πάγια ρύθμιση. Τώρα, θα πρέπει να ακολουθεί τον καινούργιο μηχανισμό ο οποίος συνδέει το ακατάσχετο κομμάτι του τραπεζικού λογαριασμού με το ποσό που θα καταβάλλεται κάθε μήνα.

 

Έστω ότι ένας οφειλέτης ρυθμίσει ένα χρέος 2000 ευρώ σε 24 δόσεις. Με το επιτόκιο του 6,2% θα του ζητηθεί να πληρώσει 24 δόσεις των 89 ευρώ μηνιαίως ενώ λόγω του μπόνους συνέπειας, αν πληρώσει εμπρόθεσμα και τις 24 δόσεις, θα πάρει πίσω τόκους 32,93 ευρώ. Έτσι, ύστερα από δύο χρόνια, η ρύθμιση των 2000 ευρώ, θα του έχει κοστίσει μόλις 99 ευρώ σε τόκους (ή 50 ευρώ τον χρόνο). Επιπλέον, θα μπορεί να αυξάνει μήνα με τον μήνα το ακατάσχετο όριο στον λογαριασμό του ως εξής:

 

Δηλαδή, μετά την πληρωμή της 2ης δόσης, το ακατάσχετο όριο θα είναι αυξημένο κατά 300 ευρώ, ενώ με την πάροδο του χρόνου, θα προστίθενται ακόμη και 400 ευρώ ανά μήνα στο ακατάσχετο όριο καθώς η μηνιαία καταβολή θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή που φτάνει ακόμη και στο 4,5. Οι συντελεστές διαφοροποιούνται ανάλογα με το αν το χρέος θα πληρωθεί σε 12 ή 24 δόσεις.

 


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Αθλητικά

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα αυτόγραφα και τις selfies

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα…

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και...

Αυτοκίνητο

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Το βήμα που τους έδινε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχασαν οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας...

Περιβάλλον

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ευρωπαϊκό "χρυσό" παίρνει η χώρα μας στο τομέα της ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών, καθώς το 50% των...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.