Μηταράκης: Τα αναδρομικά θα δοθούν στους συνταξιούχους

Η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να πληρώσει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, στον ΑΝΤ1 ενώ όπως αναφέρθηκε θα γίνει προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα.

 

Η προσφυγή της κυβέρνησης στο ΣτΕ στόχο έχει να δοθεί μία απάντηση για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων ενώ η δίκη θα δίνει στις 10 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον υφυπουργό.

 

Τα ποσοστά αναπλήρωσης είναι όντως σε χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη ο οποίος προανήγγειλε και τη διεξαγωγή μιας μελέτης επιπτώσεων  για το επίπεδο διαβίωσης στο υπάρχον σύστημα.

 

Μόνο προς τα επάνω θα πάνε οι συντάξεις

 

«Το ΣτΕ έδωσε μια αίσθηση κατεύθυνσης για το που πρέπει να πάνε τα ποσοστά αναπλήρωσης, ωστόσο την πρόθεσή μας για τα αναδρομικά θα την επιβεβαιώσουμε με την αναλογιστική μελέτη» τόνισε ο κ. Μηταράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, καθώς όπως είπε «είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο και μόνο προς τα πάνω θα πάμε».

 

Όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές ο κ. Μηταράκης είπε ότι μπαίνουμε στην λογική της μείωσης τους, καθώς όπως ανέφερε «οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν πολλά, αλλά ο Έλληνας εργαζόμενος παίρνει λίγα».

 

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, μια παροχή που, όπως είπε, θα είναι μόνιμη, ενώ ανέφερε ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα υπάρξουν και αυξήσεις στις συντάξεις.

 

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κ.Μηταράκης ανέφερε ότι το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι μειωμένο γιατί δόθηκε το προεκλογικό μέρισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό τώρα είναι μειωμένο.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.