Συνάντηση Μητσοτάκη - Βούτσιτς: «Κοινό το όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας»

Σε πολύ θετικό κλίμα το τετ-α-τετ

 

Στις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλες τις χώρες της περιοχής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών αντιπροσωπειών των δύο χωρών, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 

Συμφώνησε με την αναφορά του κ. Βούτσιτς στην εφημερίδα "Καθημερινή" ότι "πρέπει να φυλάμε ο ένας  την πλάτη του άλλου" και πρόσθεσε: "Θέλω να γνωρίζεις ότι για μας η συνεργασία με τη Σερβία είναι μια σχέση στην οποία επενδύουμε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ".

 

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσιτς σημείωσε ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την κυριαρχία της σε ξηρά και θάλασσα. Πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα αριθμό από ασυνόδευτα παιδιά και υπογράμμισε ότι θα μιλούν πάντα δημοσίως για το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

 

Γεύμα


Ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει, εξάλλου, γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Σερβίας.

 

Στο γεύμα έχουν προσκληθεί να παρακαθίσουν κυβερνητικά στελέχη και Έλληνες επιχειρηματίες, οι εταιρείες των οποίων δραστηριοποιούνται στη Σερβία.

 

Συγκεκριμένα στο γεύμα θα παραστούν οι:

 

Παναγιώτης Πικραμμένος, Νικός Δένδιας, Νίκη Κεραμέως, Γεώργιος Κουμουτσάκος, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Δημήτριος Οικονόμου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Σκρέκας, Γεώργιος Διακοφωτάκης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Θεόδωρος Κυριακού, Ιωάννης Στασινόπουλος, Γεώργιος Μυλωνάς, και Γεώργιος Περιστέρης.

 

Σημειώνεται ότι το γεύμα θα παρατεθεί στο εστιατόριο Dionysos Zonar's.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.