Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Πιθανή χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ από τα ANFAs και SMPs

O Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης φαίνεται να είναι στα έργα που εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών αν και κατά πόσο μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τα κέρδη που έχουν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα δήλωσε, ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Χανίων Μανούσου-Κωνσταντίνου Βολουδάκη.

 

Όπως θύμισε στο τελευταίο Eurogroup αποφασίστηκε να αξιολογηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης των κερδών από τα ANFAs και SMPs για επενδυτικούς σκοπούς, ώστε να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

 

«Η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, αφού άλλωστε η ίδια ζήτησε και επέτυχε την ενσωμάτωση της σχετικής πρόβλεψης στην απόφαση. Σχεδιάζει, μεθοδικά και υπεύθυνα, πολιτικές προτεραιότητες, αναπτυξιακές κατευθύνσεις, ώριμα – προς ένταξη – έργα υποδομής. Ένα τέτοιο έργο, το οποίο τελεί υπό αξιολόγηση, είναι και αυτό του ΒΟΑΚ», δήλωσε ο υπουργός.

 

«Ο ΒΟΑΚ είναι πράγματι ένα μεγάλο έργο υποδομών οδικών αξόνων στη χώρα. Είναι έργο ζωής και πνοής για την Κρήτη. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιολογεί όλες τις επιλογές», συμπλήρωσε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή