Deal News Online

undefined

Goldair: Το 2020 η αρχίζει η κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο

Σε μια νέα συμφωνία, η οποία αφορά την αποκλειστική παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με αναπηρία ή και μειωμένη κινητικότητα (ΑμεΑ) στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, σε κοινοπραξία της Goldair με την AAS assistance, αλλά και την έναρξη των εργασιών στο Θριάσιο Πεδίο προχωρά από την νέα χρονιά ο όμιλος Goldair.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στελέχη του Ομίλου κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του μεγαλύτερου Εμπορευματικού Κέντρου της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο Θριάσιο που έχει κερδίσει η κοινοπραξία Goldair Cargo-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

 

Μετά από καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου για την έγκριση της σύμβασης από την Κομισιόν, έχει προχωρήσει ο τρίτος κύκλος ανταλλαγής ερωτήσεων από την DG Com προς την ΓΑΙΑΟΣΕ.

 

Αύξηση ΑΜΚ κατά 35 εκατ. ευρώ

 

Οι μέτοχοι της "Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο" (ΘΕΚ ΑΕ), με απόφασή τους κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν τη σταδιακή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 35 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας την υποχρέωσή τους βάση της σύμβασης παραχώρησης.

 

Σε ό,τι αφορά τη Rail Cargo Logistics Goldair (Διεθνείς Σιδηροδρομικές Μεταφορές Εμπορευμάτων), ενισχύονται οι επιχειρησιακές δυνατότητές της, ενώ το 2019, με βάση το τονάζ που μεταφέρθηκε, η εταιρεία πέτυχε να καταστεί ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός μεταφορέας πετρελαίου και γενικότερα υγρών καυσίμων και πετρελαιοειδών στην Ελλάδα, με περισσότερους από 160.000 μεταφερόμενους τόνους πετρελαίου, pet coke κ.ά. Επίσης, σημαντικές είναι και οι ποσότητες ζάχαρης και δημητριακών που μεταφέρθηκαν σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και σε συνδυασμό με ταχύτατους χρόνους παράδοσης (Κροατία-Ελλάδα 2 ημέρες). Για τη συνεχή ανάπτυξή της η εταιρεία καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενίσχυση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας ήδη 5 πιστοποιημένους μηχανοδηγούς, ενώ άλλοι 6 είναι στο τελικό στάδιο της πρακτικής άσκησής τους, φτάνοντας πολύ σύντομα στο σύνολο των 11 μηχανοδηγών. Όσον αφορά το τροχαίο υλικό, αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούν δρομολόγια με 4 μηχανές έλξης (3 είναι πετρελαιοκίνητες και μία 1 ηλεκτροκίνητη) και αναμένεται εντός του 2020 να προστεθούν στο στόλο άλλες 3 μηχανές.

 

Για τη Goldair Cargo, (Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics), το 2019 έφερε θετικά αποτελέσματα, καθώς η διαφαινόμενη πολιτική σταθερότητα και η άρση των capital controls έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά και στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, προχώρησε στην εφαρμογή σχεδίου επενδύσεων, ολοκληρώνοντας την ανέγερση νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο Αττικής και δρομολογώντας τις εργασίες για την κατασκευή αποθήκης και γραφείων έκτασης 3.000 τ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο, συνολικής επένδυσης 8 εκατ. ευρώ.

 

Αναφορικά με την επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων, η Goldair Handling, όπως ανέφεραν στελέχη του Ομίλου, διατήρησε τo 2019 το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα, ενώ κατάφερε να ενισχύσει τα μερίδιά της στη διεθνή αγορά, καθώς και να εισέλθει σε ακόμα μία χώρα (Ελβετία), κερδίζοντας τον διαγωνισμό για αποκλειστική παροχή υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με αναπηρία ή και μειωμένη κινητικότητα (ΑμεΑ) στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Η έναρξη της εν λόγω λειτουργίας είναι την 1η Ιανουαρίου 2020, με διάρκεια αδειοδότησης 5 έτη και θα απασχοληθούν περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι.

 

Επίσης, το 2019 εξυπηρέτησε πάνω από 129.000 πτήσεις σημειώνοντας άνοδο 1%, ενώ από τον εμπορευματικό σταθμό της εταιρείας στον ΔΑΑ διακινήθηκαν περίπου 51 χιλ. τόνοι εμπορευμάτων και ταχυδρομείου. Στο κομμάτι της απασχόλησης, κατά τη θερινή περίοδο, η εταιρεία απασχόλησε περισσότερους από 3.500 υπαλλήλους στην Ελλάδα (αύξηση 1,6%), κατέχοντας την 23η θέση βάσει της κατάταξης της ICAP στο "Leading Employers in Greece". Στο εξωτερικό (Κύπρο και Βουλγαρία), απασχολήθηκαν περισσότεροι από 1.100 εργαζόμενοι ενώ προχώρησε στην υλοποίηση του ετήσιου επενδυτικού πλάνου της, με την ενίσχυση και ανανέωση (ακόμα και την ηλεκτροκίνηση) του επίγειου εξοπλισμού κατά 3,5 εκατ. ευρώ.

 

Τέλος, όσον αφορά το πελατολόγιό της στην Ελλάδα, η Goldair Handling πρόσθεσε νέες συνεργασίες, όπως η Air Europa Cargo, η Austrian Airlines (SKU Airport), η Get Jet, η Oman Air, η Saudia & Saudia Cargo και η Skyup Airlines, ενώ ανανέωσε συμφωνίες με πελάτες της όπως η Αegean, η Aeroflot, η American Airlines, η Cyprus Airways, η Emirates και η Lufthansa.


protoselida

World Business

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ από Google για δομές υγείας και ΜμΕ

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ από Google για δομές…

H Google ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να στηρίξει, παγκοσμίως, οργανισμούς...

Secret Money

 H PAE KAI H «ΔIAPPOH»

H PAE KAI H «ΔIAPPOH»

Mπορεί τα δικαστήρια να έχουν κλείσει λόγω της κατάστασης, ωστόσο η υπόθεση στη PAE που...

Αθλητικά

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Τη μεταφορά της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων έναν χρόνο αργότερα, το 2021, αποφάσισε η Διεθνής...

Περιβάλλον

Πεντακάθαρη η ατμόσφαιρα σε Ρώμη, Παρίσι, Μαδρίτη

Πεντακάθαρη η ατμόσφαιρα σε Ρώμη, Παρίσι, Μαδρίτη

Τα νέα δεδομένα που κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-5P καταδεικνύουν ισχυρές μειώσεις στα επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.