Η Βουλγαρία κέρδισε τις ελληνικές καρδιές και... τσέπες

Στην Βουλγαρία προτίμησαν πολλοί Έλληνες να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, καθώς ο αριθμός των ταξιδιωτών που πέρασαν τα σύνορα Βουλγαρίας - Ελλάδας ήταν αυξημένος κατά 20% φέτος σε σύγκριση με το 2009, σύμφωνα με τον επικεφαλή της συνοριακής αστυνομικής διεύθυνσης στο Σμόλιαν, Τόντορ Γκεοργκίεφ.

 

Συγκεκριμένα, από τα βουλγαροελληνικά σύνορα και προς τις δύο κατευθύνσεις πέρασαν 23.000 περισσότεροι επισκέπτες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009.

 

Η αύξηση παρατηρήθηκε, κυρίως, στις δύο νέες συνοριακές διαβάσεις Θερμών - Ζλάτογκραντ και Κυπρίνου - Ιβαϊλοβγκραντ και ήταν μικρότερη στη συνοριακή διάβαση Ίλιντεν και μηδαμινή στη συνοριακή διάβαση Κούλατα.

 

Οι Έλληνες που έφθασαν στη Βουλγαρία για Χριστούγεννα, υπερτερούν έναντι των Βούλγαρων που ταξίδεψαν στη Ελλάδα, είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Τόντορ Γκεοργκίεφ. Μεγαλύτερος αριθμός Βουλγάρων αναμένεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα για την Πρωτοχρονιά, πρόσθεσε.

 

Το χιονοδρομικό θέρετρο Παμπόροβο προσέλκυσε μεγάλο αριθμό Ελλήνων επισκεπτών για χειμερινές διακοπές. Πρόκειται κυρίως για μεμονωμένους τουρίστες που επισκέπτονται το θέρετρο για να κάνουν σκι, ανέφεραν ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

 

Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Παμπόροβο έφθασε στο 75-80% τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την περιφερειακή ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων και η πληρότητα για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς είναι περίπου στο 100%.

 

Αυξημένος ήταν ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που πέρασαν από τη συνοριακή διάβαση του Ζλάτογκραντ, με προορισμό το Σμόλιαν και το Παμπόροβο, για τα Χριστούγεννα. Όσον αφορά τα ξενοδοχεία της περιοχής, περίπου το 10% των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις την περίοδο της Πρωτοχρονιάς έχουν γίνει από Έλληνες, σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων.


protoselida

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.