Πέφτει για πρώτη φορά η μετοχή της Aramco

Σήμερα μειώθηκαν για πρώτη φορά οι τιμές της Saudi Aramco ύστερα από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO) του πετρελαϊκού αυτού γίγαντα.

 

Η εν λόγω προσφορά πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και λίγο πριν την ένταξη της μετοχής στον δείκτη MSCI των αναδυομένων αγορών.

 

Κατά 0,7% υποχώρησε η Aramco

 

Η Aramco υποχώρησε κατά 0,7% κι έφτασε τα 37,75 ρεάλ την Τρίτη. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να βρίσκεται κατά 18% υψηλότερα από την αρχική δημόσια προσφορά των 32 ρεάλ.

 

Ο δείκτης MSCI Inc.θα χρησιμοποιήσει την τιμή κλεισίματος της μετοχής στη σημερινή συνεδρίαση (Τρίτη, 17/12/2019) στους υπολογισμούς του, προκειμένου να συμπεριλάβει τη μετοχή στην ομάδα των χρεογράφων αναφοράς. Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας διεύρυνε το χρόνο των συναλλαγών (παράτεινε το κλείσιμο της αγοράς), προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση η οποία συνδέεται με την προσθήκη της μετοχής στον δείκτη MSCI.

 

Έχει αγοραστική αξία άνω την 2$ τρις.

 

«Οι μετοχές του MSCI συχνά αποτιμώνται σε υψηλότερες τιμές και παρατηρούμε μια flat ή και αρνητική απόδοση κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την περίοδο της δημόσιας προσφοράς», δήλωσε ο Ζακάρι Τσεφαράτι, διευθύνων σύμβουλος της Dalma Capital Management Ltd. «Πολλοί επενδυτές είναι ευτυχείς που αποκομίζουν κέρδη από αυτή την εξέλιξη.

 

Ακόμα και με την πτώση της Τρίτης, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει αγοραστική αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται δηλαδή στο επίπεδο που επιδιώκει ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.