Υποχωρεί η τουρκική λίρα παρά την παρέμβαση Άγκυρας

Η πτώση της ισοτιμίας της έχει φθάσει το 11%

 

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο έπεσε σήμερα η ισοτιμία της τουρκικής λίρας, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει την αστάθεια της αγοράς, σημειώνοντας πτώση μέχρι τις 5,9425 έναντι του δολαρίου.

 

Η κυβέρνηση της Τουρκίας στην προσπάθειά της να μειώσει την αστάθεια της αγοράς αύξησε τις υποβόσκουσες ανησυχίες για την επιδεινούμενη σχέση της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.

 

Το 30% της αξίας της έχασε πέρυσι

 

Το τουρκικό νόμισμα, που εξακολουθεί να είναι ευάλωτο μετά την περυσινή κρίση κατά την οποία έχασε σχεδόν το 30% της αξίας του έναντι του δολαρίου, οδεύει σήμερα προς την πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών και οι επιδόσεις του είναι οι χειρότερες απ' όλα τα νομίσματα των αναδυόμενων οικονομιών.

 

Η πτώση της ισοτιμίας της έχει φθάσει το 11%

 

Ενώ οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει αρκετά ανορθόδοξα μέτρα για να σταθεροποιήσουν τη λίρα, η πτώση της ισοτιμίας της έχει φθάσει μέχρι στιγμής φέτος το 11%. Η συνεχιζόμενη αδυναμία της, από την άλλη, θα μπορούσε να βοηθήσει την Τουρκία να περιορίσει τις εισαγωγές και να επιτύχει τον φιλόδοξο κυβερνητικό στόχο για 5% αύξηση του ΑΕΠ το 2020, σημειώνει το Ρόιτερ.

 

Η τουρκική λίρα σημείωσε σήμερα πτώση μέχρι τις 5,9425 έναντι του δολαρίου, που κι αυτό υποχωρούσε μετά την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) η ισοτιμία της με το δολάριο βρισκόταν στο 5,9390.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.