Deal News Online

undefined

Γαλλία: Δεν επιτεύχθηκε συμβιβασμός στις διαπραγματεύσεις για συνταξιοδοτικό

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων δεν οδήγησε στην επίτευξη ενός συμβιβασμού για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT, που ηγείται των κινητοποιήσεων.

 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ διατύπωσε την εκτίμηση ότι καταγράφηκε "πρόοδος" στις συνομιλίες γνωστοποιώντας ότι θα συναντηθεί εκ νέου με τους κοινωνικούς εταίρους "τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου".

 

"Τίποτα χειροπιαστό (...) ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τον δρόμο" δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτίνεζ εξερχόμενος της συνάντησης.

 

"Το διασυνδικαλιστικό όργανο που έχει κινητοποιηθεί αξιώνοντας την απόσυρση της μεταρρύθμισης για τις συντάξεις απευθύνει κάλεσμα για μια νέα διεπαγγελματική ημέρα διαδηλώσεων και απεργιών την 9η Ιανουαρίου" συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

Η συνδικαλιστική ένωση Force ouvrière συντάχθηκε με το κάλεσμά του, όχι όμως το μεταρρυθμιστικό συνδικάτο CFDT, που στηρίζει την αρχή της μεταρρύθμισης, αντιτίθεται, ωστόσο, στο μέτρο που προβλέπει οι Γάλλοι να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Χαιρετίζοντας ένα "εποικοδομητικό κλίμα", ο γενικός γραμματέας του CFDT Λοράν Μπερζέ υπογράμμισε ότι παραμένει ένα "δύσκολο σημείο" σχετικά με την υιοθέτηση της "ηλικίας εξισορρόπησης" των 64 ετών.

 

Την ίδια ώρα, η οργάνωση CGT-Cheminots, η μεγαλύτερη στους κόλπους της σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία, που παραλύει τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε ολόκληρη τη χώρα.

 

"Η απεργία συνεχίζεται" και "δύο κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί: τα Χριστούγεννα των απεργών και συγκεντρώσεις την 28η Δεκεμβρίου" είπε ο Λοράν Μπρουν, γενικός γραμματέας του CGT-Cheminots.

 

Σχεδόν το 60% των δρομολογίων τρένων που είχαν προγραμματιστεί για τις 23-24 Δεκεμβρίου έχουν προς το παρόν ακυρωθεί, εξαιτίας της απεργίας.

 

Από την πλευρά του, ο Εντουάρ Φιλίπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση παραμένει πλήρως δεσμευμένη στον τερματισμό των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης μετά τη συνάντηση με τα συνδικάτα.

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επισήμανε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, πως ελπίζει το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος να ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, "υπάρχουν διαφωνίες, θέλουμε να τις υπερβούμε στις συνομιλίες του Ιανουαρίου".

 

Εξάλλου, ο Εντουάρ Φιλίπ προέτρεψε τα συνδικάτα να επιτρέψουν στους Γάλλους πολίτες να ταξιδέψουν για να δουν τις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής και του «Μένουμε σπίτι» το Εθνικό Θέατρο προχωρά στην ψηφιακή...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.