Κόσμος

Brexit: Πέρασε το νομοσχέδιο του Μπόρις Τζόνσον Προτεινόμενο

Υπέρ της εγκατάλειψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισαν 353 έναντι 234, οι οποίοι δεν επιθυμούν το πέρασμα στο επόμενο στάδιο.

 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η νομοθεσία δεν του προσφέρει «καμία δυνατότητα» για περαιτέρω καθυστέρηση, ενώ η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Αυτό θέτει το χρονοδιάγραμμα των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ, οι οποίες είναι πιθανό να κυριαρχήσουν στη βρετανική πολιτική το επόμενο έτος.

 

Από την ώρα που το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον επικράτησε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, η σημερινή ψηφοφορία έγινε ουσιαστικά μια διαδικαστική ψηφοφορία, καθώς όλοι οι βουλευτές των Συντηρητικών που έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, έχουν δεσμευθεί ότι θα στηρίξουν το νομοσχέδιο για το Brexit. Στη συνέχεια, ο ψηφισμένος νόμος θα ακολουθήσει τα υπόλοιπα προβλεπόμενα κοινοβουλευτικά βήματα, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία 80 εδρών των Τόρις, σηματοδοτεί το τέλος σε ένα αδιέξοδο που έπληξε τη χώρα μετά το δημοψήφισμα του 2016 κι απέβη υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Προχωρώντας τις διαδικασίες πριν τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου για τις γιορτές, ο Τζόνσον θέλει να δείξει ότι δεν χάνει χρόνο στην εκπλήρωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, που του έδωσαν τη σαρωτική νίκη στις εκλογές, όταν κέρδισε ακόμα και έδρες που επί δεκαετίες δεν είχαν εκλέξει Συντηρητικό βουλευτή, κυρίως στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία

 

«Σήμερα θα εκπληρώσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στους πολίτες και θα ζητήσουμε την ψήφο του Κοινοβουλίου πριν από τα Χριστούγεννα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Μετά από χρόνια κωλυσιεργίας, θα προσφέρουμε σιγουριά και τα φυσικά και νομικά πρόσωπα στη χώρα που εργάζονται σκληρά θα έχουν μια σταθερή βάση για να σχεδιάσουν το μέλλον τους», πρόσθεσε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή