Βραζιλία: Πτώση για τη δημοτικότητα του προέδρου Μπολσονάρου

Τα ποσοστά επιδοκιμασίας της κυβέρνησης του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου καταγράφουν σταθερή πτώση με τις αρνητικές γνώμες να αυξάνονται, καταδεικνύει σήμερα δημοσκόπηση των CNI/Ibope, την ώρα που το εριστικό πολιτικό στυλ του και η ελαφρά ύφεση φαίνεται πως πλήττουν τη δημοτικότητά του.

 

Ο αριθμός των Βραζιλιάνων που θεωρεί πως η κυβέρνησή του είναι φοβερή ή καλή μειώθηκε στο 29% από 31% τον Σεπτέμβριο, ενώ εκείνοι που κρίνουν ότι είναι κακή ή φρικτή αυξήθηκε στο 38% από το 34% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, επισημαίνεται στην έρευνα.

 

Η θετική αξιολόγηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης έχει καταγράψει πτώση στις τέσσερις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του ινστιτούτου Ibope φέτος, πέφτοντας από το 35% τον Απρίλιο. Η αρνητική αξιολόγηση, αντιθέτως, έχει ανοδική πορεία από το 27% τον Απρίλιο.

 

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο στυλ διακυβέρνησης του Μπολσονάρου επίσης μειώνεται, βάσει της δημοσκόπησης, Η πλειονότητα όσων συμμετείχαν στην έρευνα, το 53%, δεν εγκρίνει τον τρόπο που κυβερνά τη Βραζιλία, ένα ποσοστό αυξημένο από το 40% τον Απρίλιο και το 50% τον Σεπτέμβριο. Εκείνοι που επιδοκιμάζουν το στυλ διακυβέρνησής του μειώθηκαν στο 40% από το 51% τον Απρίλιο και το 44% τον Σεπτέμβριο.

 

Αλλά και ο αριθμός των Βραζιλιάνων που λένε ότι εμπιστεύονται τον Μπολσονάρου είναι μικρότερος, ανέρχεται στο 41% από το 51% τον Απρίλιο και το 42% τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό εκείνων που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη κατέγραψε άνοδο στο 56% από 45% τον Απρίλιο και 55% τον Σεπτέμβριο.

 

Η δημοσκόπηση, για λογαριασμό του βιομηχανικού λόμπι CNI, διεξήχθη το διάστημα 5-8 Δεκεμβρίου, πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για διαφθορά σε βάρος του γιου του Μπολσονάρου, του γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 άνθρωποι και έχει όριο στατιστικού λάθος συν/πλην 1%.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.