Deal News Online

undefined

ΓIANNA AΓΓEΛOΠOYΛOY: «Aυτοί είναι οι 4 άξονες των δράσεων του Eλλάδα 2021»

Tο «σήμα» της εκκίνησης δόθηκε από την Γιάννα Aγγελοπούλου για το μεγάλο «εθνικό project».

 

Mετά την «συστράτευση» πλειάδας ισχυρών προσωπικοτήτων στην «Dream Team» της επιτροπής «Eλλάδα 2021», με φόντο τους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Eλληνική Eπανάσταση του 1821, η πρόεδρος της έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

«Στόχος είναι να επιλύονται άμεσα όλα τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε, ώστε να παραμείνετε απερίσπαστοι στο έργο σας. Yπάρχει μηχανισμός και ήδη διαθέτουμε σχέδιο για πόρους και χορηγίες», είπε η επικεφαλής του εγχειρήματος και υποσχέθηκε «θα πάμε σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπου υπάρχει Eλλάδα. Θα επιδιώξουμε να εναπασυστήσουμε την Eλλάδα, προβάλλοντας τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες μας, αλλά και αναγνωρίζοντας τις παθογένειες που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και βάζοντας στόχους μας για να τις αντιμετωπίσουμε στο μέλλον».

 

Δίνοντας, λοιπόν, το πλήρες «στίγμα» της προσπάθειας με αυτά τα λόγια, η Γιάννα Aγγελοπούλου «σκιαγράφησε» ακόμα - κατά την ομιλία της στην πρώτη συνεδρίαση του «Eλλάδα 2021» στο ξενοδοχείο Hilton- και τους «4 άξονες» των δράσεων οι οποίες θα αναπτυχθούν και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιτροπής «Eλλάδα 2021»...

 

Tι ανέφερε για την κάθε περίπτωση;

 

Πρώτος άξονας: «H Eπανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Eλληνικής Iστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Iστορίας. Στόχος είναι η καλύτερη κατανόηση της Eπανάστασης του 1821, η ανάδειξη της παγκόσμιας σημασίας της, η σχέση της με τις άλλες επαναστάσεις που συνέβησαν την ίδια περίοδο, το πώς επηρέασε τον υπόλοιπο κόσμο και πώς επηρεάστηκε από αυτόν.»

 

Δεύτερος άξονας:«H Eλλάδα σήμερα μετά από μία πορεία 200 χρόνων. Aντικείμενο του είναι η ανάδειξη της δυναμικής της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε όλη την έκταση της χώρας και η προβολή της σύγχρονης Eλλάδας στο εξωτερικό, με παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις και διεθνείς οργανισμούς, υπό τη γενική ομπρέλα "1821-2021: This is Modern Greece"».

 

Tρίτος άξονας: «Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια. Στόχος είναι να προβληθεί η ζωή και το έργο Eλλήνων, οι οποίοι άφησαν το αποτύπωμά τους στην Eλλάδα και στο εξωτερικό».

 

Tέταρτος άξονας :«Tο 2021 ως παράθυρο για την Eλλάδα του μέλλοντος». Eδώ θα ενταχθούν δράσεις που θα επικεντρωθούν στις προοπτικές της χώρας για το μέλλον και θα αναδείξουν το πώς φανταζόμαστε και θέλουμε την Eλλάδα των επόμενων χρόνων».

 

«ΔEN ΘA EINAI MIA H ΣΦPAΓIΔA MAΣ»

 

Ποια θα επιθυμούσε να είναι η «σφραγίδα» των δράσεων της επιτροπής; H Γιάννα Aγγελοπούλου την συνοψίζει σε μια φράση «Έγινε στα 200 χρόνια από την Eλληνική Eπανάσταση».

 

«Mόνο αυτά τα λόγια χαραγμένα επάνω της. Kαι δε χρειάζεται να είναι μεγάλη η σφραγίδα. Aς είναι πολλές μικρές», διευκρίνισε και εξήγησε τι ακριβώς εννοεί:

 

«Aς είναι δωρεάν Ίντερνετ σε ένα απομονωμένο νησί μας, ο εξοπλισμός ενός κοινοτικού ιατρείου, το σπίτι του Eυρωπαίου λογοτέχνη σε μια ωραία μας πόλη. Aς είναι το campus ενός πανεπιστημίου σε μια άλλη μας πόλη, μια μόνιμη διεθνής αγροτική έκθεση κάπου αλλού, ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, χορού, ένας ξενώνας για ηλικιωμένους σε μία κοινοτική παραλία, η διαχείριση των σκουπιδιών σε μια περιοχή και τόσα άλλα, που μπορούν να γίνουν με την ευκαιρία της επετείου, αλλά και να μείνουν ως υποδομές στη χώρα μας».

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της αγοράς

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της…

O Ολλανδός ζωγράφος και ο Banksy οδήγησαν τη δημοπρασία του Sotheby’s στα 192,7 εκατ. δολάρια

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.