Τρέχει και δεν φτάνει το οικονομικό επιτελείο… Προτεινόμενο

Πανικός στο οικονομικό επιτελείο καθώς από την Τρίτη αρχίζουν και μπαίνουν σε εφαρμογή πολλά από τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο .

 

Ένα από αυτά είναι η προετοιμασία του ενιαίου μισθολογίου για το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου, καθώς και για το μέλλον των εργαζομένων σε αυτούς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Σεπτέμβριο, πρέπει να εισπραχθούν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσια περιουσίας.

 

Παράλληλα, την Τρίτη το Δημόσιο προχωρά σε νέα έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Ο στόχος είναι η άντληση ενός δισεκατομμυρίου και 300 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον από τις μη ανταγωνιστικές προσφορές.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της εβδομάδας, λήγει πενταετές ομόλογο ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετηθεί κανονικά από την πέμπτη δόση που πήρε η χώρα τον Ιούλιο.

 

Άλλες κινήσεις με στόχο την εισροή χρημάτων στα ταμεία, είναι η μαζική αποστολή των σημειωμάτων για το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά και το ενιαίο τέλος ακινήτων, που έχει προγραμματιστεί μέσα στο Σεπτέμβριο και οικονομικό στόχο τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.

 

Στις σχεδιαζόμενες κινήσεις, είναι και η πρόσκληση ενδιαφέροντος, που αναμένεται να ανακοινωθεί, ώστε να συναφθούν συμβάσεις με ιδιωτικές ελεγκτικές και δικηγορικές εταιρείες. Στόχος της επιλογής αυτής, είναι η καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων χρωστούν στο δημόσιο, ώστε, πέρα από τις ποινές φυλάκισης, να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. 


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.