Τρέχει και δεν φτάνει το οικονομικό επιτελείο… Προτεινόμενο

Πανικός στο οικονομικό επιτελείο καθώς από την Τρίτη αρχίζουν και μπαίνουν σε εφαρμογή πολλά από τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο .

 

Ένα από αυτά είναι η προετοιμασία του ενιαίου μισθολογίου για το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα συγχωνεύσεων φορέων του Δημοσίου, καθώς και για το μέλλον των εργαζομένων σε αυτούς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Σεπτέμβριο, πρέπει να εισπραχθούν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση δημόσια περιουσίας.

 

Παράλληλα, την Τρίτη το Δημόσιο προχωρά σε νέα έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Ο στόχος είναι η άντληση ενός δισεκατομμυρίου και 300 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον από τις μη ανταγωνιστικές προσφορές.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της εβδομάδας, λήγει πενταετές ομόλογο ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετηθεί κανονικά από την πέμπτη δόση που πήρε η χώρα τον Ιούλιο.

 

Άλλες κινήσεις με στόχο την εισροή χρημάτων στα ταμεία, είναι η μαζική αποστολή των σημειωμάτων για το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά και το ενιαίο τέλος ακινήτων, που έχει προγραμματιστεί μέσα στο Σεπτέμβριο και οικονομικό στόχο τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2011.

 

Στις σχεδιαζόμενες κινήσεις, είναι και η πρόσκληση ενδιαφέροντος, που αναμένεται να ανακοινωθεί, ώστε να συναφθούν συμβάσεις με ιδιωτικές ελεγκτικές και δικηγορικές εταιρείες. Στόχος της επιλογής αυτής, είναι η καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων χρωστούν στο δημόσιο, ώστε, πέρα από τις ποινές φυλάκισης, να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. 


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.