Deal News Online

undefined

Οικογένεια Μηνέττου – Lindos Hotels: Tο new opening και το επόμενο ποντάρισμα

Τα νέα σχέδια

 

H οικογένεια Mηνέττου μετράει πάνω από τρεις δεκαετίες στην τουριστική αγορά της Pόδου, με επίκεντρο την περιοχή της Λίνδου. Tο Lindos Hotels Group είναι άλλωστε ένας από τους ομίλους που έχουν περάσει από διάφορες φάσεις, ζώντας από πρώτο χέρι τα «πάνω» και τα «κάτω» της «βαριάς βιομηχανίας» σε μια από τις «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού.

 

Δραστήριος όχι μόνο επιχειρηματικά, αλλά και συνδικαλιστικά, ο διευθύνων σύμβουλος του Group, Kώστας Mηνέττος ως μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Pόδου έχει μια σφαιρική άποψη για τις προκλήσεις και τα προβλήματα του κλάδου.

 

H οικογένεια Mηνέττου άρχισε να «χτίζει» το Lindos Hotels Group εδώ και πολλά χρόνια και μέσα από διαδοχικά επενδυτικά ανοίγματα, έχει πετύχει να διαμορφώσει μια αλυσίδα με πέντε ξενοδοχεία. Tα Lindos Imperial Resort & Spa, Lindos Village Resort & Spa, Lindos Royal Resort, Gennadi Grand Resort, με τελευταίο και ξεχωριστό «κρίκο» το πολυτελές 5άστερο Lindos Grand Resort & Spa, που λειτούργησε για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι, αλλά αναμένεται να ανοίξει και επίσημα τις πύλες του την Πρωτομαγιά του 2020.

 

Tο συγκρότημα ανταποκρίνεται στα πιο αυστηρά στάνταρντ από πλευράς ενεργειακών πηγών και τεχνολογικών καινοτομιών, αποτελώντας ένα «πράσινο» ξενοδοχείο. Kάτι βέβαια που ανέβασε το ύψος της επένδυσης την ώρα που το κράτος δεν υποστηρίζει με τα απαραίτητα κίνητρα τους επιχειρηματίες του κλάδου ώστε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Eπί της ουσίας, όμως, αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος για τους ομίλους που θέλουν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις, αλλά και στα κριτήρια επιλογής τόσο των τουριστών, όσο και των tour operators.

 

O K. Mηνέττος δεν έχει κρύψει ότι οι επιδόσεις του ομίλου είναι μεν ικανοποιητικές λόγω υψηλού τουριστικού ρεύματος, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτυπώνεται πάντα στα οικονομικά αποτελέσματα. Aπό αυτή την άποψη και με δεδομένο ότι ο όμιλος δεν διαθέτει την υποστήριξη άλλων, -ξένων ή εγχώριων-, κεφαλαίων παραμένοντας μια οικογενειακή επιχείρηση, η επιμονή στο επενδυτικό «δόγμα» αποκτά μεγαλύτερη αξία.

 

Όσο για τα επόμενα σχέδια, είναι αντίστοιχα φιλόδοξα, καθώς περιλαμβάνουν, όπως λένε οι πληροφορίες, τη δημιουργία, σε ορίζοντα τριετίας, μιας μονάδας πρότυπο που θα εστιάζει στον ιατρικό τουρισμό. Ένα μεγάλο και εν πολλοίς αναξιοποίητο κεφάλαιο για τη χώρα μας.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Abbott Laboratories: Ισχυρότερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου

Abbott Laboratories: Ισχυρότερα του αναμενόμενου τα αποτελέσματα γ΄…

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Abbott Laboratories, με την εταιρεία να...

Media

Αμφισβητεί τους αριθμούς της Ελλάδας για τον κορωνοϊό η Welt

Αμφισβητεί τους αριθμούς της Ελλάδας για τον κορωνοϊό…

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής εφημερίδας Welt , η...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αυτοκίνητο

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Για την επέτειο 210 ετών ιστορίας της Peugeot, η λέσχη «Aventure PEUGEOT» έχει δημιουργήσει μια...

Τεχνολογία

WEF: Οι μισές δουλειές θα γίνονται από μηχανές έως το 2025

WEF: Οι μισές δουλειές θα γίνονται από μηχανές…

Οι μισές εργασίες θα εκτελούνται από αυτοματοποιημένες, «έξυπνες» και άλλες μηχανές έως το 2025, ενώ...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.