Οικονομία

Ξεκίνησε η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος Προτεινόμενο

Παράλληλα, καταβάλλεται και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

 

Από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε σταδιακά η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

 

Παράλληλα, καταβάλλεται και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών που το δικαιούνται.

 

Ειδικότερα, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί σε περισσότερα από 267.000 νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση η οποία εγκρίθηκε στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος.

 

Κοινωνικό μέρισμα: Σε εκκρεμότητα οι ενστάσεις

 

Οσοι εγκρίθηκαν για τα 700 ευρώ του μερίσματος, θα πληρωθούν μέχρι αύριο, ενώ υπάρχουν και εκκρεμότητες που έχουν προκύψει με κάποιες ενστάσεις αιτούντων. Η πλατφόρμα με τις αιτήσεις μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο θα παραμείνει ανοιχτή ως τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις και μέσα σε σύντομο διάστημα θα λάβουν και οι τελευταίοι το κοινωνικό μέρισμα.

 

Να τονιστεί πως αυτό πηγαίνει στις εξής ομάδες:

 

- Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

 

- Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

 

- Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ' αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

 

- Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

 

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε 602.000 νοικοκυριά όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή