Οικονομία

Κερδισμένοι όσοι επενδύσουν σε ελληνικές μετοχές το 2020 Προτεινόμενο

Όσοι επενδύσουν σε ελληνικέ μετοχές και ομόλογα το 2020 θα είναι «τυχεροί» αφού θα βγουν κερδισμένοι σύμφωνα με όσα γράφει η Handelsblatt.

 

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle η Handelsblatt στο σημερινό της φύλλο έχει άρθρο με τίτλο «Κορυφαία χρονιά για επενδυτές».

 

Σε αυτό αναφέρεται:

 

«Και να ήθελαν, οι επενδυτές το 2019 δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος. Είτε επρόκειτο για μετοχές, είτε ομόλογα, είτε χρυσό, είτε ακόμα και bitcoin, με πολλές και διάφορες επενδυτικές προτάσεις μπορούσαν να κερδηθούν αξιοπρεπή ποσά».

 

Τα κέρδη από ελληνικά κρατικά ομόλογα ξεπέρασαν το 30%

 

Αναφερόμενη στην Ελλάδα η γερμανική οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Η κυβερνητική αλλαγή έδωσε ελπίδα στους επενδυτές. Ο νικητής των πρόωρων εκλογών,l Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε μια φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτική.

 

Από την δέσμευση αυτή δεν βγήκαν κερδισμένοι μόνο όσοι επένδυσαν σε μετοχές, αλλά και εκείνοι που αγόρασαν ομόλογα. Τα κέρδη από ελληνικά κρατικά ομόλογα ξεπέρασαν συνολικά, από τον περασμένο Ιανουάριο, το 30%».

 

Σημαντικά τα κέρδη από τις ελληνικές μετοχές

 

Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Οι αισιόδοξοι επενδύουν σε ελληνικές μετοχές και το 2020» η Handelsblatt παρατηρεί:

 

«Όποιος συμπεριέλαβε στο χαρτοφυλάκιό του ελληνικές μετοχές από τις αρχές του χρόνου διασφάλισε σημαντικά κέρδη, από τη στιγμή που ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενισχύθηκε κατά 52%.

 

Η Ελλάδα καταλαμβάνει έτσι την πρώτη θέση παγκοσμίως, με τη Ρωσία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 38%. Επενδυτές που αγόρασαν στις αρχές του έτους μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς είδαν τη τιμή της μετοχή της να τετραπλασιάζεται από 80 λεπτά σε 3 ευρώ. Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής τετραπλασιάστηκε από τις αρχές Ιανουαρίου.

 

Επενδύσει για... γερά νεύρα

 

Στη συνέχεια βέβαια σημειώνεται: «Όσοι όμως επένδυσαν πριν από 10 χρόνια σε μετοχές ελληνικών τραπεζών έχασαν το 99,9% των χρημάτων τους. Γεγονός που δείχνει ότι το χρηματιστήριο της Αθήνας είναι ευάλωτο σε ακραίες διακυμάνσεις.

 

Κατά συνέπεια οι επενδυτές πρέπει να είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν και να έχουν γέρα νεύρα.»

 

Το μόνο ερωτηματικό τα «κόκκινα δάνεια»

 

Συνεχίζοντας γράφει:«Σύμφωνα τέλος με τον αναλυτή Γκρέγκορ Χόλεκ το μόνο ερωτηματικό που απομένει είναι τα "κόκκινα δάνεια" στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών: "Σε περίπτωση που τραπεζικός τομέας αποτινάξει από πάνω του, περεταίρω, αυτό το βάρος, τότε και την ερχόμενη χρονιά οι μετοχές θα είναι κερδοφόρες", εκτιμά ο ειδικός της Raiffeisen Capital Management στη Βιέννη».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή