Διεθνές ένταλμα σύλληψης για πρώην CEO Renault-Nissan

«Μόνος» υποστηρίζει ότι οργάνωσε τη φυγή του από την Ιαπωνία ο  πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Renault-Nissan Κάρλος Γκοσν.

 

Διαψεύδει ότι υπήρξε οποιαδήποτε ανάμιξη της οικογένειάς του.

 

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Οι ισχυρισμοί των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τους οποίους η σύζυγός μου, η Κάρολ και άλλα μέλη της οικογένειάς μου μπορεί να διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην αναχώρησή μου από την Ιαπωνία είναι λανθασμένοι και ψευδείς».

 

«Εγώ μόνος μου οργάνωσα την αναχώρησή μου. Η οικογένειά μου δεν έπαιξε κανέναν ρόλο», επέμεινε.

 

Ο Γκοσν έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Λίβανο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, αλλά είναι άγνωστο το πού εγκαταστάθηκε. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διέφυγε από την Ιαπωνία παραμένουν ασαφείς.

 

Η ιαπωνική δικαιοσύνη τον είχε θέσει σε κατ' οίκον περιορισμό και του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα. Φέρεται ότι επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό τζετ στο αεροδρόμιο του Κανσάι και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, απ' όπου συνέχισε το ταξίδι του για τον Λίβανο, έχοντας στην κατοχή του γαλλικό διαβατήριο και λιβανέζικη ταυτότητα.

 

Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία, με την υποψία ότι τον βοήθησαν να φύγει για τη Βηρυτό.

 

Σήμερα, η Ιντερπόλ έστειλε στον Λίβανο διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Γκοσν, όπως έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή. Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου είπε ότι δεν είναι βέβαιο αν θα κληθεί για ανάκριση ο Γκοσν με αφορμή αυτό το ένταλμα, υπενθύμισε όμως ότι ο Λίβανος δεν εκδίδει τους υπηκόους του σε τρίτες χώρες.

 

Σε παρόμοιες περιπτώσεις, στο παρελθόν, οι καταζητούμενοι από την Ιντερπόλ δεν είχαν συλληφθεί, όμως κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους και τους επιβλήθηκε να καταβάλουν εγγύηση.

 

Ο Γκοσν έχει λιβανέζικη, βραζιλιάνικη και γαλλική υπηκοότητα. Διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Λίβανο, τη χώρα όπου μεγάλωσε και όπου έχει επενδύσεις σε μια τράπεζα, σε ακίνητα και σε έναν αμπελώνα.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.