Ρεκόρ υπογεννητικότητας καταγράφηκε στην Ιταλία

Η Ιταλία κατέγραψε το 2018 νέο ιστορικό χαμηλό γεννήσεων από την ένωσή της τον 19ο αιώνα, που υποχώρησαν στις 440.000, ήταν δηλαδή κατά 20.000 λιγότερες από την προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας, η Istat.

 

Ο δείκτης γεννητικότητας υποχώρησε σε 7,3 βρέφη ανά 1.000 κατοίκους το 2018, έναντι 7,6 το 2017. Οι μητέρες έφεραν στη ζωή κατά μέσον όρο 1,3 παιδί (την περίοδο 2017-2018), άλλο ένα στοιχείο που κατατείνει στη γήρανση του ιταλικού πληθυσμού.

 

Η Ιταλία ολίσθησε κατ' αυτόν τον τρόπο στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης ως προς τη γεννητικότητα μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στο ίδιο επίπεδο με την Κύπρο, ελάχιστα πιο πάνω από τη Μάλτα (1,26 βρέφος), πίσω από την Ισπανία (1,31) και τη Γαλλία (1,9), όπου οι δείκτες είναι υψηλότεροι. Το ένα τρίτο των Ιταλών είναι άγαμο, φαινόμενο που επεκτάθηκε (+10%) τα τελευταία είκοσι χρόνια.

 

Οι οικογένειες με τουλάχιστον τέσσερα μέλη δεν αποτελούν εξάλλου πλέον παρά μόλις το 20,4% του συνόλου στη χώρα. Ταυτόχρονα, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται στην Ιταλία: ανερχόταν κατά μέσο όρο στα 80,8 έτη για τους άνδρες και τα 85,2 για τις γυναίκες το 2018.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων για κοροναϊό

Τι περιλαμβάνει η ΠΝΠ με τη λήψη μέτρων…

Εκδόθηκε χθες Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που αφορά στα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τον κοροναϊό.

Τουρισμός

Μαγιόρκα-Ίμπιζα: Αντιδράσεις για μέτρα κατά αλκοόλ

Μαγιόρκα-Ίμπιζα: Αντιδράσεις για μέτρα κατά αλκοόλ

Τα δημοφιλή σημεία διακοπών στις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας ανακοίνωσαν πρόσφατα μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.