Στασιμότητα στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

Τι μεταδίδει το Reuters

 

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Eυρωζώνης παρέμεινε κοντά στη στασιμότητα στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, καθώς η ανάκαμψη της δραστηριότητας των υπηρεσιών αντιστάθμισε μόνο εν μέρει τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της μεταποιητικής βιομηχανίας του μπλοκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

Ο δείκτης διαχειριστών προμηθειών της Markit (PMI) σημείωσε άνοδο έως 50,9 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 50,6 του Νοεμβρίου, ξεπερνώντας την εκτίμηση για καμία αλλαγή από τον προηγούμενο μήνα, αλλά παρέμεινε κοντά στο όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συστολή.

 

Το PMI για τον κλάδο υπηρεσιών του μπλοκ ανέβηκε στις 52,8 μονάδες από τις 51,9 μονάδες του Νοεμβρίου, πάνω από την εκτίμηση για 52,4 μονάδες. Ωστόσο, ο μεταποιητικός PMI από την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα συρρικνώθηκε για 11ο συνεχόμενο μήνα τον Δεκέμβριο.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.