Ισραήλ: «Είναι νωρίς να πούμε αν το Ιράν οδεύει προς την κατασκευή πυρηνικού όπλου

Παρέμβαση από τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ

 

Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθεί αν το Ιράν οδεύει προς την κατασκευή πυρηνικού όπλου, αφού η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύεται από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

 

"Είναι πολύ νωρίς για να το πούμε", επεσήμανε ο Γιουβάλ Στάινιτς μιλώντας στο Radio Israel όταν ρωτήθηκε αν το Ιράν οδεύει προς την κατασκευή ατομικής βόμβας. "Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε".

 

Την Κυριακή, δύο ημέρες μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανικό πλήγμα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύεται από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό του πρόγραμμα και θα ξεκινήσει να εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς περιορισμούς.

 

Παράλληλα όμως η Τεχεράνη πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και θα υπαναχωρήσει εφόσον αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις.

 

Ο Στάινιτς, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ, επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

 

Όμως παράλληλα φάνηκε να προσπαθεί να διατηρήσει το Ισραήλ μακριά από την τρέχουσα οξυμένη κατάσταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ, αν και ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται από την Παρασκευή σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού.

 

"Είμαστε στο περιθώριο, παρακολουθούμε τα γεγονότα", υπογράμμισε ο Στάινιτς.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.