Βουλγαρία και Ρουμανία στις χώρες με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές παραγωγού βιομηχανίας

Στοιχεία για το μήνα Νοέμβριο

 

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία κατατάσσονται μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές παραγωγού της βιομηχανίας τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

 

Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού της βιομηχανίας παρουσίασαν μείωση 1% στο σύνολο της ΕΕ και πτώση 1,4% στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2019, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

 

Για τρίτο συνεχή μήνα, η ισχυρότερη ετήσια αύξηση των τιμών παραγωγού της βιομηχανίας καταγράφηκε στη Βουλγαρία (+4%), ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (+ 3,6%).

 

Στη Ρουμανία, οι τιμές παραγωγού της βιομηχανίας σημείωσαν αύξηση 0,4% τον Νοέμβριο του 2019, έναντι του Οκτωβρίου 2019. Εξάλλου, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της Ρουμανίας (INS) δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του, βάσει των οποίων στη Ρουμανία οι τιμές παραγωγού της βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 3,4% το Νοέμβριο του 2019 έναντι του ίδιου μήνα του 2018 και κατά 0,3% τον Νοέμβριο του 2019 έναντι του Οκτωβρίου του 2019.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.