Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 1972, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την εκπομπή του Λευτέρη Παπαδόπουλου «Εν αρχή ην ο λόγος-Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου».

 

Στην σε σκηνοθεσία Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου και παραγωγής 1989 εκπομπή παρουσιάζεται η ζωή, ο χαρακτήρας και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου μέσα από αφηγήσεις σπουδαίων μουσικών και ερμηνευτών του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

 

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού θυμούνται περιστατικά, περιγράφουν το ταλέντο της, μιλούν για τις τραγωδίες της ζωής της, τον πληθωρικό και ανοιχτόκαρδο χαρακτήρα της, τη σχέση της με τα χρήματα, τα χαρτιά και την εκμετάλλευση των συνθετών εις βάρος της σε σχέση με τους στίχους που έγραφε και τα δικαιώματα για τα τραγούδια.

 

Επιπλέον, ο εγγονός της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, Αλέξης Πολυζωγόπουλος, μοιράζεται αναμνήσεις του από οικογενειακές στιγμές με τη γιαγιά του, ιστορίες ενδεικτικές της ελεύθερης φύσης του χαρακτήρα της, του πηγαίου ταλέντου της και της αγάπης της για το λαϊκό τραγούδι, καθώς και για την χαρτοπαιξία.

 

Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται πλήθος μουσικών και τραγουδιστών, οι οποίοι ερμηνεύουν τραγούδια που γράφτηκαν επισήμως ή μη από την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Η εκπομπή περιλαμβάνει ένα θησαυρό με μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού σε στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικοί από τους καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές και συνθέτες που μιλούν και τραγουδούν για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Μελίνα Μερκούρη, Ηλίας Κλωναρίδης, Γιώργος Μουφλουζέλης, Στράτος Διονυσίου, Απόστολος Καλδάρας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Νίκος Ξανθόππουλος, Μιχάλης Μενιδιάτης, Λεωνίδας Βελής, Κώστας Μοσκοβίτης, Μαίρη Λίντα, Στέφανος Ληναίος.

 

Ολόκληρο το αφιέρωμα μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη διεύθυνση: https://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/eytychia-papagianopoyloy/


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.