Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για διάθεση ακριβών φαρμάκων από φαρμακεία

Από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ και να δηλώνουν ότι επιθυμούν να διαθέτουν δωρεάν Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία τους.

 

«Ο  ΕΟΠΥΥ  σε συνεργασία  με  τον  Πανελλήνιο  Φαρμακευτικό  Σύλλογο  (ΠΦΣ), ολοκληρώνει   άμεσα   την   διαδικασία   υπογραφής   συλλογικής σύμβασης μεταξύ  ΕΟΠΥΥ  και  ΠΦΣ,  που  θα  αφορά  στη  διάθεση των ΦΥΚ    από    τα φαρμακεία    της    γειτονιάς» υπογραμμίζεται στη σχετική πρόσκληση που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα.

 

«Κοινός  στόχος  μας  είναι  η  επιτάχυνση της  διαδικασίας  ασφαλούς διάθεσης  των  ΦΥΚ  στους  πολίτες  που  τα  έχουν ανάγκη.  Κατά συνέπεια η  υποβολή  των  ηλεκτρονικών  αιτήσεων  από  τους ιδιοκτήτες  των  ιδιωτικών  φαρμακείων  για  να  συμμετάσχουν  στη διαδικασία θα  υλοποιηθεί  με  την  αρωγή  των  Φαρμακευτικών Συλλόγων μετά την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης» τονίζεται.

 

Προσπάθεια να μπει τέλος στην ταλαιπωρία

 

Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται από το υπουργείο Υγείας να μπει τέλος στις ουρές έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι ασθενείς (ογκολογικοί και με σκλήρυνση κατά πλάκας) θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν τον τρόπο που θα προμηθευτούν τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, δηλαδή εάν θα τα λαμβάνουν (όπως σήμερα) από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους, που θα συμμετέχουν στη διαδικασία διάθεσης ΦΥΚ.

 

Σταδιακά στη λίστα των ΦΥΚ που διατίθενται από το δίκτυο των ιδιωτικών φαρμακείων θα προστίθενται σκευάσματα και για άλλες σοβαρές παθήσεις όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

 

Όσον αφορά τους καρκινοπαθείς, είχε προηγηθεί συμφωνία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές της Αττικής για τη διάθεση των θεραπειών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία από τις κλινικές· αντί για τους ασθενείς, παραλαμβάνουν τα σκευάσματα εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των ιδιωτικών θεραπευτηρίων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Αθλητικά

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα αυτόγραφα και τις selfies

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα…

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και...

Αυτοκίνητο

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Το βήμα που τους έδινε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχασαν οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας...

Περιβάλλον

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ευρωπαϊκό "χρυσό" παίρνει η χώρα μας στο τομέα της ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών, καθώς το 50% των...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.