Deal News Online

undefined

Απαγόρευση εξόδου από το Λίβανο για τον πρώην της Nissan Κάρλος Γκοσν

Απαγόρευση εξόδου από το Λίβανο επέβαλε σήμερα ο εισαγγελέας στον πρώην επικεφαλής της Nissan Κάρλος Γκοσν, όπως δήλωσαν σήμερα πηγές από το δικαστικό κλάδο, αφού το πρώην στέλεχος έλαβε κλήτευση ύστερα από ένταλμα της Interpol που εκδόθηκε μετά από αίτημα της Ιαπωνίας, επιδιώκοντας τη σύλληψή του βάσει των κατηγοριών για οικονομικές ατασθαλίες.

 

Την περασμένο μήνα, ο Γκοσν, 65 ετών, διέφυγε από την Ιαπωνία στο Λίβανο, χώρα όπου πέρασε την παιδική του ηλικία, ενώ ανέμενε να περάσει από δίκη κατηγορούμενος για την υποβολή ανακριβών στοιχείων για τις απολαβές του, για απιστία και κατάχρηση χρημάτων της εταιρίας, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

 

Οι δικαστικές αρχές του Λιβάνου ζήτησαν επίσης από την Ιαπωνία τον φάκελο της υπόθεσης του Γκοσν, περιλαμβανομένου του κατηγορητηρίου σε βάρος του, και δεν θα τον ανακρίνουν ξανά έως ότου αποσταλούν τα στοιχεία αυτά, δήλωσε μία από τις πηγές. Ο Κάρλος Αμπού Τζάουντε, ο δικηγόρος του Γκοσν στη Βηρυτό, δήλωσε στο λιβανέζικο δίκτυο MTV ότι ο Γκοσν νιώθει «πολύ καλά» με την όλη διαδικασία στη Βηρυτό. «Είναι πολύ άνετος με αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Τζάουντε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ο Γκοσν αισθάνεται καλά, «ειδικά μετά από όσα πέρασε».

 

Σύμφωνα με την απόφαση του εισαγγελέα, του Δικαστή Γάσαν Ουίντατ, ο Γκοσν οφείλει να ενημερώνει τις αρχές για το πού διαμένει, δήλωσαν οι πηγές. Ο Γκοσν θα παραδώσει το γαλλικό του διαβατήριο στις αρχές του Λιβάνου αργότερα σήμερα, δήλωσε μία από τις πηγές ύστερα από την ανάκριση, που έγινε στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης στη Βηρυτό, το κεντρικό κτίριο του δικαστικού σώματος.

 

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό, ο Γκοσν δήλωσε ότι διέφυγε στον Λίβανο για να αποκαταστήσει το όνομά του και ότι είναι έτοιμος να περάσει από δίκη οπουδήποτε θα μπορούσε να τύχει μια δίκαιης αντιμετώπισης.

 

Δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραμείνει για μεγάλο διάστημα στον Λίβανο, που δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων του, ενώ πηγή κοντά στον Γκοσν είπε ότι η νομική του ομάδα πιέζει ούτως ώστε να δικαστεί στη χώρα.

 

Εκτός από το ένταλμα της Interpol, ο Γκοσν ανακρίνεται και αναφορικά με μια καταγγελία που καταθέτηκε σε βάρος του από ομάδα Λιβανέζων δικηγόρων που τον κατηγορούν για «εξομάλυνση» με το Ισραήλ αναφορικά με μια επίσκεψή του εκεί το 2008.

 

Ο Γκοσν δήλωσε χθες ότι πραγματοποίησε το ταξίδι ως Γάλλος υπήκοος και ανώτατο στέλεχος της Renault για να υπογράψει συμβόλαιο με ισραηλινή εταιρία για την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων, και ότι αναγκάστηκε να το κάνει καθώς του το ζήτησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκείνης, ο Γκοσν συναντήθηκε τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ, που ήταν στην πρωθυπουργία την περίοδο του πολέμου του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης, στηριζόμενης από το Ιράν, οργάνωσης Χεζμπολάχ. Στη σύρραξη του 2006, έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 1.200 Λιβανέζοι, κυρίως πολίτες, και 158 άνθρωποι στο Ισραήλ, κυρίως στρατιώτες.


protoselida

World Business

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Διακόπτεται η παραγωγή της μπύρας Corona

Θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή της μπύρας Corona ο μεξικανικός όμιλος Grupo Modelo ύστερα από...

Media

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Το Εθνικό Θέατρο μπαίνει στην ψηφιακή εποχή

Προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής και του «Μένουμε σπίτι» το Εθνικό Θέατρο προχωρά στην ψηφιακή...

Τεχνολογία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο κύρια γονεϊκή ανησυχία

Το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο θεωρείται ο σημαντικότερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.