Βρετανικό Κοινοβούλιο: Ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων η συμφωνία του Brexit που διαπραγματεύτηκε πέρυσι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με την ΕΕ κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την έξοδο της χώρας από αυτήν.

 

Το Brexit αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Ιανουαρίου.

 

Οι βουλευτές είχαν στηρίξει τη συμφωνία τον Δεκέμβριο, οπότε το αποτέλεσμα της σημερινής οριστικής ψήφου ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της πλειοψηφίας του κόμματος του Τζόνσον στην Βουλή των Κοινοτήτων. Η συμφωνία εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ και 231 ψήφους κατά.

 

Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατευθυνθεί τώρα στο ανώτερο σώμα του κοινοβουλίου, την Βουλή των Λόρδων. Η επεξεργασία και συζήτηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο για να γίνει η συμφωνία νόμος του βρετανικού κράτους, δεδομένου ότι η Βουλή των Λόρδων έχει περιορισμένη δύναμη να αλλάξει ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Χωρίς άλλες τροποποιήσεις στη Βουλή των Λόρδων, το νομοσχέδιο θα χρειάζεται μόνο την υπογραφή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' για να γίνει νόμος.

 

Στη συνέχεια θα χρειαστεί την έγκριση των Βρυξελλών, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία αναμένεται να είναι επίσης τυπική διαδικασία. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο στο Ην. Βασίλειο να τερματίσει την 46χρονη σχέση του με την ΕΕ την 31η Ιανουαρίου.

 

Ο "διακανονισμός του διαζυγίου" περιλαμβάνει την κάλυψη των οφειλών προς την ΕΕ και των δικαιωμάτων των πολιτών μετά το Brexit, καθώς και έναν μηχανισμό για να αποφευχθεί το σκληρό σύνορο στη νήσο της Ιρλανδίας.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.