Άνω του 50% η απορρόφηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεπέρασε το 50% η απορροφητικότητα των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

 

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η απορρόφηση ανήλθε σε 50,55%, με τις ετήσιες πληρωμές δημόσιας δαπάνης να φτάνουν τα 620 εκατ. ευρώ.

 

«Οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου ανάταξης της αγροτικής μας οικονομίας, αποδίδουν καρπούς και σηματοδοτούν την ισχυρή πολιτική μας βούληση να αντιπαρέλθουμε αδυναμίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος και να υπερβούμε προβλήματα και λογικές που δρούσαν ανασταλτικά στην υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

 

Επίσης, οι πληρωμές σε μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του περασμένου έτους έφτασαν τα 520 εκατ. ευρώ όταν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «στο πρώτο εξάμηνο του έτους οι πληρωμές ήταν της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, δηλαδή άνω του 80% των ετήσιων πληρωμών του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019».

 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό «μέσα από μια σειρά στοχευμένων και καλά σχεδιασμένων ενεργειών καταφέραμε να επανεκκινήσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία, προσδίδοντας νέα δυναμική στον αγροδιατροφικό μας τομέα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο τους σημαντικούς πόρους που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέτει».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.