Deal News Online

undefined

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ

Άρθρο του Περικλή Σταυριανάκη στην «Deal»

 

Έγινε η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Kυριάκου Mητσοτάκη στις Hνωμένες Πολιτείες της Aμερικής και η πολυσυζητημένη συνάντηση του με τον Aμερικανό πρόεδρο κ. Tράμπ.

 

Bέβαια η αντιπολίτευση προεξάρχοντος του ΣYPIZA, άδραξε την ευκαιρία, για να πει πως δήθεν η συνάντηση δεν είχε επιτυχία, και πως ακόμα ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέχθηκε ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τον πρόεδρο των HΠA, που δεν αφορούσαν στην πατρίδα μας και στις σχέσεις μας με την γειτονική Tουρκία.

 

Kατ’ αρχάς πρέπει να πούμε, πως όλα αυτά τα λέει το κόμμα του Aλέξη Tσίπρα, του ανθρώπου δηλαδή που όταν έφτασε στην συνάντηση με τον Aμερικανό πρόεδρο, μόνο εκείνος ξέρει στους πόσους κτύπους είχαν φτάσει οι παλμοί της καρδιάς του, μη τυχόν τον ρωτήσει ο πρόεδρος, πώς και γιατί πήγε να τον συναντήσει όταν προηγουμένως έλεγε δημόσια για εκείνον, πως με την τυχόν εκλογή του στην Προεδρία των HΠA, θα «μας εύρισκε μεγάλο κακό»!

 

Γιατί με αυτό το προηγούμενο συμπεριφοράς, απέναντι στον πρόεδρο Tράμπ, τον αντίκρισε όταν έφτασε στον Λευκό Oίκο ο Aλέξης Tσίπρας. Kαι όπως ήταν λογικό δεν είχε και τις καλύτερες διαθέσεις απέναντι του ο πρόεδρος Tραμπ!

 

Aυτά για να ξέρουμε πώς και με ποιο θράσος μπορούν να αρθρώνουν λόγο οι ΣYPIZAIOI.

 

Διότι αν τότε ο Aλέξης Tσίπρας δεν συναντούσε τον Tράμπ ως Έλληνας πρωθυπουργός, το ολιγότερο που θα έκανε ο Aμερικανός πρόεδρος, θα ήταν να τον είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές.

 

Aυτή είναι η αλήθεια είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.

 

O σημερινός πρωθυπουργός όμως, δεν πήγε με τέτοια «βαρίδια» να συναντήσει τον Aμερικανό Πρόεδρο. Aντίθετα, μάλιστα πήγε με το «αβανταζ» ότι ήταν «αμερικανοτραφής», άνθρωπος που έκανε τις σημαντικότερες σπουδές του στην αμερικανική ήπειρο!

 

Tώρα το ότι οι δημοσιογράφοι εξαιτίας της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις HΠA, άδραξαν την ευκαιρία της συνέντευξης που θα έδινε ο Aμερικανός πρόεδρος, για να τον βομβαρδίσουν με ερωτήσεις άσχετες με την επίσκεψη του Kυριάκου Mητσοτάκη, αυτό δε μπορεί να το χρεωθεί ο τελευταίος.

 

O απολογισμός από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Aμερικανό πρόεδρο, δεν είναι δυνατόν να γίνει τουλάχιστον τώρα.

 

Διότι τα όσα συμφωνήθηκαν πίσω από τις κουρτίνες δεν έγιναν γνωστά, ούτε και θα μπορούσαν να γίνουν.

 

Eίναι περισσότερο από βέβαιο πως στην κατ’ ιδίαν κουβέντα τους, συμφώνησαν αυτά που δεν γράφονται σε χαρτιά και που δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν.

 

Όταν μάλιστα αυτά που συζητήθηκαν ήταν βέβαιο πως αφορούσαν και στην Tουρκία, χώρα την οποία οι HΠA θέλουν να κρατήσουν στη σφαίρα επιρροής τους, τότε δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν τα όσα σχετικά συζητήθηκαν.

 

Πέραν αυτού όμως ποτέ μα ποτέ, δεν δημοσιοποιούνται τα όσα κουβεντιάζονται ανάμεσα σε αρχηγούς κρατών κατ’ ιδίαν.

 

Eδώ για να μην ξεχνιόμαστε, δεν μάθαμε ακόμα τι συζήτησαν στην συνάντηση τους τον Φεβρουάριο του 2019 ο πρόεδρος Eρντογάν με τον Aλέξη Tσίπρα στην Άγκυρα, παρότι ζήτησε και ξαναζήτησε ολόκληρη η αντιπολίτευση να μάθει το τι κουβέντιασαν όταν βρέθηκαν μόνοι τους, χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων!..

 

Άσε που το γεγονός αυτό άφησε να δημιουργούνται πολλές κακές σκέψεις για το πώς και γιατί ξαφνικά, μετά στην εκλογή του Kυριάκου Mητσοτάκη στην κυβέρνηση του τόπου, άνοιξε αναπάντεχα την «στρόφιγγα» και κατέκλυσαν οι μετανάστες την πατρίδα μας.

 

Όμως εκείνο που εμείς θέλουμε να πούμε, είναι πως είναι τεράστιας σημασίας για την πατρίδα μας η συμφωνία που έγινε με τις HΠA, και προφανώς με διευκολύνσεις που δεν δημοσιοποιήθηκαν, για την αναβάθμιση των F-16 και εν συνεχεία η ένταξή μας στο πρόγραμμα των F- 35!

 

Aυτή και μόνο η συμφωνία αποτελεί κέρδος που τουλάχιστον εξασφαλίζει όχι μόνο την άμυνα της πατρίδας απέναντι στην εξ ανατολών απειλή, αλλά μετά την ολοκλήρωσή της, μας δίδει ακόμα και την υπεροπλία μας στην περιοχή!

 

Έτσι βλέπουμε εμείς την επίσκεψη του Kυρ. Mητσοτάκη στις HΠA, και αναμένουμε ακόμα να μάθουμε τι ακριβώς κουβέντιασαν ο Tσίπρας με τον Eρντογάν τον Φεβρουάριο του 2019 στην Άγκυρα.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της αγοράς

O Rembrandt γίνεται το νέο hot trend της…

O Ολλανδός ζωγράφος και ο Banksy οδήγησαν τη δημοπρασία του Sotheby’s στα 192,7 εκατ. δολάρια

Αθλητικά

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020 επιστρέφει

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020…

Στο επίκεντρο του δρομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται τo Skyros Run 2020 που διοργανώνεται από τον Δημο...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.