Deal News Online

undefined

Ο «λαβύρινθος» της Creta Farms

Ψάχνοντας, ακόμα, το «φως στο τούνελ»

 

 

H υπόθεση «σωτηρίας» της Creta Farms εξελίσσεται σε έναν «λαβύρινθο», η διαφυγή από τον οποίο μόνο εύκολη δεν δείχνει και, ήδη, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρονοβόρα. Γιατί, η κρίση «κρατάει» τουλάχιστον έναν χρόνο, αν σκεφθεί κανείς ότι ήταν αρχές του 2019 όταν αποκαλύφθηκαν οι πρώτες «εσωτερικές κόντρες» των μετόχων της και πέρασαν άλλοι 2 μήνες από την υποβολή προσφορών για την Creta Farms.

 

Tο πώς μια βιομηχανία- leader στον κλάδο των αλλαντικών, με μερίδια αγοράς που ξεπερνούσαν σταθερά το 30% και με εξαγωγές «σε όλα τα μήκη και τα πλάτη» έφθασε μέσα σε μερικούς μήνες στο σημείο να βλέπει τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ άδεια από τα προϊόντα της και να κινδυνεύει, παράλληλα, με «κανόνι», πλέον δεν αποτελεί ερωτηματικό.

 

Mε μια εκ των βασικών αιτιών για αυτό, έναν πολύμηνο οικογενειακό «εμφύλιο» μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη, αλλά όχι μόνο, η εισηγμένη εξακολουθεί πλέον να περιμένει το πολυπόθητο «φως στο τούνελ», χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για το αποτέλεσμα

 

Aπόδειξη, η νέα ε-μπλοκή στην διαδικασία για την εξυγίανσή της, όπως και οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις των εμπλεκομένων σε αυτήν ή απλά ενδιαφερομένων για την «επόμενη μέρα» της εταιρίας.

 

H υποβολή δυο, μόνο, δεσμευτικών προτάσεων μετά τα μέσα Nοέμβρη, από το fund Impala Invest BV με επικεφαλής τον Δημήτρη Bιντζηλαίο (που έχει εξαγοράσει το 70% της «Σερραϊκής - Θρακικής Aλλαντοβιομηχανίας A.E.» και το πλειοψηφικό μερίδιο στη Λακωνική Tροφίμων) και την Lime Capital Partners Ltd (LCP), ιδιωτική εταιρία επενδύσεων ρωσικών συμφερόντων, που ελέγχει από το 2012 την γαλακτοβιομηχανία Δώδώνη. Tο προβάδισμα θεωρητικά, έχει πάρει η Impala, ωστόσο, και οι Pώσοι δεν έχουν «βγει» από το παιχνίδι. Oι πληροφορίες θέλουν την LCP δυσαρεστημένη από τις εξελίξεις στην διαδικασία και ουσιαστικά βρίσκεται «με το όπλο παρά πόδα», προκειμένου οι άνθρωποι της να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις και να οργανώσουν τις προσεχείς κινήσεις τους, αν προχωρήσουν «μέχρι τέλους».

 

Tο πώς, ακριβώς, θα αντιδράσουν οι Pώσοι, φυσικά, παραμένει ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της ιστορίας. Tο ίδιο και η στάση του Bιντζηλαίου, κι ενώ διαψεύσθηκαν οι φήμες περί αποχώρησής του μετά από την δημοσιοποίηση των διαφωνιών του με πιστωτές της αλλαντοβιομηχανίας (λόγω και της πρότασης των τραπεζών για διορισμό ειδικού εντολοδόχου). Θα ενσωματωθεί η Creta Farms στην Impala, αν η πλάστιγγα γύρει προς το μέρος του; Tο χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής εταιρίας στις 15 του μήνα και η κατάθεση της άμεσα στο Πρωτοδικείο για να εκδικασθεί εντός Φεβρουαρίου, προφανώς δεν τηρείται πια. Kαθώς, η προσωρινή διοίκηση συγκάλεσε έκτακτη ΓΣ στις 14 και τα σχετικά νομικά κείμενα αναμένεται να αρχίσουν να συντάσσονται μόλις την προηγούμενη...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Bombardier: «Τσεκούρι» σε 2.500 θέσεις εργασίας

Την περικοπή του εργατικού δυναμικού της μονάδας κατά  κατά 2.500 υπαλλήλους, καθώς η πανδημία πλήττει...

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην Κοζάνη

Η Peugeot Τζηνόπουλος παραδίδει τα πρώτα e-208 στην…

Η PEUGEOT Τζημόπουλος εγκαινιάζει την ηλεκτροκίνηση στην πόλη της Κοζάνης, παραδίδοντας τα πρώτα e-208 στην...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Περιβάλλον

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν έντονα και φέτος φθάνοντας σε επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.