Deal News Online

undefined

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμµα «Ελλάδα…Ξανά»

Ενίσχυση 2.100 ευρώ θα παίρνουν οι επιχειρήσεις για τους πρώτους 12 μήνες του προγράμματος

 

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ελλάδα...Ξανά» με τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος να έχει αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστηµα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Πλέον οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να εισέρχονται με τους κωδικούς τους.

 

Εκεί οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να ενηµερωθούν για τους όρους του προγράµµατος και να δηλώσουν έως τέσσερις θέσεις εργασίας σε συγκεκριµένες ειδικότητα/ες υψηλής εξειδίκευσης για εν ενεργεία εργαζόµενους του εξωτερικού, κατόπιν διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής από την επιχείρηση, για 24 µήνες.

 

Ελάχιστη μικτή αμοιβή εργαζόμενου 3.000 ευρώ

 

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η ελάχιστη συνολική µικτή αµοιβή του εργαζοµένου σε ενταγµένες επιχειρήσεις στο πρόγραµµα είναι 3.000 ευρώ, την οποία η ωφελούµενη επιχείρηση µπορεί να προσαυξήσει κατά τις οικονοµικές συνθήκες και τις δυνατότητές της.

 

Η επιχείρηση χρηµατοδοτείται για τους πρώτους 12 µήνες µε 70% της ανωτέρω δαπάνης, ήτοι 2.100 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, µέσω ευρωπαϊκών συγχρηµατοδοτούµενων κονδυλίων.

 

Για 24 μήνες υποχρεούται η επιχείρηση να απασχολήσει τον εργαζόμενο

 

Η επιχείρηση δεσµεύεται να απασχολήσει τον προσλαµβανόµενο εργαζόµενο µε σύµβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης για ακόµη 12 µήνες µε τον ίδιο µισθό µε ταυτόχρονη υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθµού εργαζοµένων στη συγκεκριµένη ειδικότητα από την ηµεροµηνία έκδοσης της επίσηµης προκήρυξης του προγράµµατος «Ελλάδα...Ξανά».

 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, η δήλωση των ειδικοτήτων των εργαζοµένων που επιθυµούν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν θα συµβάλει καθοριστικά στην επιτυχή και στοχευµένη προκήρυξη του προγράµµατος «Ελλάδα...Ξανά», καθώς δηµιουργεί για πρώτη φορά δεξαµενή πραγµατικών ζητούµενων δεξιοτήτων.

 

Σηµειώνεται πως για τη συνολική υποστήριξη της µετεγκατάστασης των εργαζοµένων από το εξωτερικό στην Ελλάδα έχει συσταθεί ειδική οµάδα έργου (ΟΔΕ), µε αντικείµενο τον συντονισµό όλων των συναφών διαδικασιών και παραµέτρων της δράσης.

 

Το πρόγραµµα «Ελλάδα...Ξανά» συνιστά την πρώτη πιλοτική δράση της ελληνικής πολιτείας για τη δηµιουργία συνθηκών εισροής τεχνογνωσίας στη χώρα µας. Το πρόγραµµα χρηµατοδοτεί επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για να προσλάβουν έως 500 εργαζόµενους, ηλικίας 28-40 ετών, του εξωτερικού µε άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, µε διεθνή εργασιακή εµπειρία δύο τουλάχιστον ετών, κάτοχοι µεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

 

Πληροφορίες

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι µπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2131516074, 2131516356, 2131516112, 2131516270, 2131516646, καθώς και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Επίσης, µπορούν να επικοινωνήσουν και µέσω των σελίδων στα κοινωνικά µέσα δικτύωσης:

Linked In: https://www.linkedin.com/company/rebraingreece/

Facebook: https://www.facebook.com/rebraingreece/


protoselida

Secret Money

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

ON TIME H «NEA ΣIΔMA»

Mε βάση το «χρονοδιάγραμμα» προχωρεί η υπόθεση του deal ΣIΔMA-Mπήτρος, για την απορρόφηση του μεταλλουργικού...

Αθλητικά

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

«Κρέμασε τα παπούτσια του» ο Ίκερ Κασίγιας

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανίας Iker Casillas αποχώρησε από την ποδοσφαιρική δράση σε ηλικία...

Αυτοκίνητο

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Ακόμα πιο προσιτά τα αυτοκίνητα MAZDA

Πολύ καλά τα νέα για τα αυτοκίνητα της Mazda μετά την εφαρμογή του νέου φορολογικού...

Τεχνολογία

Facebook και Microsoft vs Apple

Facebook και Microsoft vs Apple

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς της Wall Street, με τη Microsoft και το...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.